Kurzusok

Fintech megoldások IT felügyeleti szemmel

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

Miért tartjuk fontosnak

A folyamatosan megjelenő új technológiák – mint például az elektronikus aláírás vagy a távoli ügyfélazonosítás – új lehetőségeket nyitnak a pénzintézetek és a pénzügyi közvetítő rendszer új szereplői, a PDS2 szerinti AISP-k, PISP-k és más Fintech cégek számára, azonban az újításokhoz kapcsolódó szabályozások azonosítása és értelmezése sokszor a tapasztalt szakemberek számára is kihívás. A helyes jogértelmezésekhez általában egyszerre kell ismeri a szabályozói szándékot és az informatikai megvalósítás részleteit. Emellett az informatikai újítások gyakran új kezelendő kockázatokat is jelentenek, vagy éppen a már jól ismert hagyományos kockázatokat helyezik új kontextusba, mint például a felhőalapú IT-megoldások használata.

A kurzus tartalma

A kurzus során a hallgatók megismerhetik az informatikai felügyelet jelenlegi gyakorlatát és tapasztalatait a legelterjedtebb új pénzintézet technológiákkal kapcsolatban. Az előadók ismertetik az érintett kockázatok kontrolljaira vonatkozó felügyeleti útmutatást, valamint az intézményekkel szemben támasztott adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonsági előírásokat, jogszabályokat és egyéb felügyeleti szabályozó eszközöket.

A kurzus céljai

  • Áttekintést adni a leggyakrabban felmerülő új technológiákkal és a vonatkozó meglévő és új felügyeleti elvárásokkal kapcsolatban.
  • Útmutatást nyújtani a Fintech-megoldások helyes, jogkövető implementációjához.
  • Megkönnyíteni a felügyelet felé történő kommunikációt és esetleges kérdés felvetéseket, valamint a területen dolgozó szakemberekből álló kapcsolati hálóhoz való csatlakozás lehetősége.

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy megfelelő ismereteket adjon át informatikai szakképesítéssel nem rendelkező elsősorban pénzügyi területen dolgozó szakemberek részére. Habár a több éves szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a kurzuson tárgyalt témák megértésében, a kurzusra való jelentkezésnek ez nem előfeltétele. A kurzus hallgatói öt modulon keresztül ismerhetik meg a pénzintézeti technológiai aktualitásokkal kapcsolatos szabályozói és felügyeleti elvárásokat.

A kurzus felépítése

Modul 1: Elektronikus csatornák biztonsága
Modul 2: Távoli ügyfélazonosítás
Modul 3: Elektronikus szerződéskötés
Modul 4: Felhő alapú megoldások
Modul 5: Felügyeleti lehetőségek: konzultáció, Innovation Hub, Regulatory Sandbox

További információkért keresse oktatásszervezőnketElőadók