BIB oktatás

Kurzusok

Ingatlanbefektetési pénzügyek

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK?

A mögöttünk hagyott pénzügyi válság több oldalról is rámutatott arra, hogy a komplex ingatlanbefektetéseknél kiemelt jelentőségű a szerteágazó üzleti érdekek, adottságok és lehetőségek megértése és összehangolása. Az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek mind a befektetők, mind pedig a finanszírozók oldalán komplex üzleti és finanszírozási modellezést, hosszú tárgyalási folyamatot, speciális jogi és adózási ismereteket igényelnek.
A kurzus hatékonyan segíti az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek üzleti és finanszírozási modelljének megértését, a professzionális ingatlanbefektetési és ingatlanfinanszírozási gondolkodás elsajátítását, az egyes szereplők üzleti logikája közötti különbségek eredményes áthidalását.

A KURZUS TARTALMA

A professzionális ingatlanbefektetés és -fejlesztés egy olyan iparág, amelyet szofisztikált pénzügyi és jogi struktúrák jellemeznek. Ezek erőteljesen építenek makrogazdasági előrejelzésekre és az üzleti partnerekkel kötött szerződésekből származó nyitott kockázatok aktív kezelésére. Ennek egyik eszköze a mérlegek forrásoldala, például a tőkestruktúra megbontása vagy különböző alternatív, a jelzáloghitelekhez képest alárendelt források bevonása révén. Ingatlanfejlesztések esetén további eszközt jelent a generálvállalkozói szerződés megfelelően zárt, garanciákkal és szavatoságvállalásokkal megerősített kezelése. A fejlesztési, értékesítési kockázatokat az értékesítési szerződésekben, illetve üzletfejlesztési partnerségek létrehozásával lehet kezelni. A kurzus során a hallgatók között megismerhetik a kockázatkezelési és üzletfejlesztési technikák alapvető összefüggéseit.

A KURZUS CÉLJAI

  • Az ingatlanbefektetéseket és -fejlesztéseket megalapozó üzleti és pénzügyi modellek alapvető összefüggéseinek elsajátítása.
  • Az iparág finanszírozási struktúráinak részletes megismerése.
  • Az ingatlantranzakciók finanszírozási és jogi struktúráinak áttekintése.
  • Az ingatlanvállalkozások pénzügyi, beruházási és értékesítési funkciói által ellátott feladatok közti alapvető összefüggések megismerése.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST?

A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy megfelelő ismereteket adjon át az ingatlanvállalkozások, a befektetési intézmények és a bankok üzleti és kockázatkezelői szakembereinek, valamint döntéshozóinak egyaránt. Habár a több éves szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a kurzuson tárgyalt témák megértésében, a kurzusra való jelentkezésnek ez nem előfeltétele. A kurzus hallgatói nyolc egymásra épülő modul útján juthatnak el az alapoktól az ingatlanbefektetési üzlet összefüggéseinek elsajátításáig. A kurzusjelentkezésnek nincsen előfeltétele.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

Modul 1: Az ingatlanüzlet működési logikája
Modul 2: Az ingatlanfejlesztés és az ingatlanbefektetés üzleti kockázatai, azok kezelési lehetőségei
Modul 3: Az ingatlanvállalkozások pénzügyi modellje
Modul 4: Ingatlanbefektetések strukturálása és finanszírozása, a banki forrásokhoz képest alárendelt finanszírozások szerepe
Modul 5: Az ingatlanbefektetések banki finanszírozása
Modul 6: Az ingatlanvállalkozások működéséhez kapcsolódó napi pénzügyek, speciális jogi és adózási kérdések
Modul 7: Beruházásmenedzsment
Modul 8: Értékesítés és bérbeadás

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket