BIB oktatás

Kurzusok

Ingatlanbefektetési Pénzügyek

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

Miért tartjuk fontosnak?


A mögöttünk hagyott pénzügyi válság több oldalról is rámutatott arra, hogy a komplex ingatlanbefektetéseknél kiemelt jelentőségű a szerteágazó üzleti érdekek, adottságok és lehetőségek megértése és összehangolása. Az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek mind a befektetők, mind pedig a finanszírozók oldalán komplex üzleti és finanszírozási modellezést, hosszú és többirányú tárgyalási folyamatot, speciális jogi és adózási ismereteket igényelnek.

A kurzus hatékonyan segíti az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek üzleti és finanszírozási modelljének megértését, a professzionális ingatlanbefektetési és ingatlanfinanszírozási gondolkodás elsajátítását, az egyes szereplők üzleti logikája közötti különbségek eredményes áthidalását.

A kurzus tartalma


A professzionális ingatlanbefektetés és -fejlesztés egy olyan iparág, amelyet szofisztikált pénzügyi és jogi struktúrák jellemeznek. Ezek erőteljesen építenek makrogazdasági előrejelzésekre és az üzleti partnerekkel kötött szerződésekből származó nyitott kockázatok aktív kezelésére. Ennek egyik eszköze a mérlegek forrásoldala, például a tőkestruktúra megbontása vagy különböző alternatív, a jelzáloghitelekhez képest alárendelt források bevonása révén. Ingatlanfejlesztések esetén további eszközt jelent a generálvállalkozói szerződés megfelelően zárt, garanciákkal és szavatoságvállalásokkal megerősített kezelése. A fejlesztési, értékesítési kockázatokat az értékesítési szerződésekben, illetve üzletfejlesztési partnerségek létrehozásával lehet kezelni. A kurzus során a hallgatók között megismerhetik a kockázatkezelési és üzletfejlesztési technikák alapvető összefüggéseit.

A kurzus céljai

  • Az ingatlanbefektetéseket és -fejlesztéseket megalapozó üzleti és pénzügyi modellek alapvető összefüggéseinek elsajátítása.
  • Az iparág finanszírozási struktúráinak részletes megismerése.
  • Az ingatlantranzakciók finanszírozási és jogi struktúráinak áttekintése.
  • Az ingatlanvállalkozások pénzügyi, beruházási és értékesítési funkciói által ellátott feladatok közti alapvető összefüggések megismerése.

 

Kinek ajánljuk a kurzust?


A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy megfelelő ismereteket adjon át az ingatlanvállalkozások, a befektetési intézmények és a bankok üzleti és kockázatkezelői szakembereinek, valamint döntéshozóinak egyaránt. Habár a több éves szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a kurzuson tárgyalt témák megértésében, a kurzusra való jelentkezésnek ez nem előfeltétele. A kurzus hallgatói nyolc egymásra épülő modul útján juthatnak el az alapoktól az ingatlanbefektetési üzlet összefüggéseinek elsajátításáig.

A kurzusra való jelentkezésnek nincsen előfeltétele.

A kurzus felépítése


Modul 1: Az ingatlanüzlet működési logikája

Modul 2: Az ingatlanfejlesztés és az ingatlanbefektetés üzleti kockázatai, azok kezelési lehetőségei

Modul 3: Az ingatlanvállalkozások pénzügyi modellje

Modul 4: Ingatlanbefektetések strukturálása és finanszírozása, a banki forrásokhoz képest alárendelt finanszírozások szerepe

Modul 5: Az ingatlanbefektetések banki finanszírozása

Modul 6: Az ingatlanvállalkozások működéséhez kapcsolódó napi pénzügyek, speciális jogi és adózási kérdések

Modul 7: Beruházásmenedzsment

Modul 8: Értékesítés és bérbeadás

Kurzusidőpont

2021. április 29-30.

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

További információkért keresse oktatásszervezőnket