Kurzusok

Ingatlanbefektetési pénzügyek

 • Banki, pénzügyi tanfolyamok

Miért tartjuk fontosnak?

A mögöttünk hagyott pénzügyi válság több oldalról is rámutatott arra, hogy a komplex ingatlanbefektetéseknél kiemelt jelentőségű a szerteágazó üzleti érdekek, adottságok és lehetőségek megértése és összehangolása. Az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek mind a befektetők, mind pedig a finanszírozók oldalán komplex üzleti és finanszírozási modellezést, hosszú tárgyalási folyamatot, speciális jogi és adózási ismereteket igényelnek.
A kurzus hatékonyan segíti az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek üzleti és finanszírozási modelljének megértését, a professzionális ingatlanbefektetési és ingatlanfinanszírozási gondolkodás elsajátítását, az egyes szereplők üzleti logikája közötti különbségek eredményes áthidalását.
 

A kurzus tartalma

A professzionális ingatlanbefektetés és -fejlesztés egy olyan iparág, amelyet szofisztikált pénzügyi és jogi struktúrák jellemeznek. Ezek erőteljesen építenek makrogazdasági előrejelzésekre és az üzleti partnerekkel kötött szerződésekből származó nyitott kockázatok aktív kezelésére. Ennek egyik eszköze a mérlegek forrásoldala, például a tőkestruktúra megbontása vagy különböző alternatív, a jelzáloghitelekhez képest alárendelt források bevonása révén. Ingatlanfejlesztések esetén további eszközt jelent a generálvállalkozói szerződés megfelelően zárt, garanciákkal és szavatoságvállalásokkal megerősített kezelése. A fejlesztési, értékesítési kockázatokat az értékesítési szerződésekben, illetve üzletfejlesztési partnerségek létrehozásával lehet kezelni. A kurzus során a hallgatók között megismerhetik a kockázatkezelési és üzletfejlesztési technikák alapvető összefüggéseit.
 

A kurzus céljai

 • Az ingatlanbefektetéseket és -fejlesztéseket megalapozó üzleti és pénzügyi modellek alapvető összefüggéseinek elsajátítása.
 • Az iparág finanszírozási struktúráinak részletes megismerése.
 • Az ingatlantranzakciók finanszírozási és jogi struktúráinak áttekintése.
 • Az ingatlanvállalkozások pénzügyi, beruházási és értékesítési funkciói által ellátott feladatok közti alapvető összefüggések megismerése.

Kinek ajánljuk a kurzust?

A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy megfelelő ismereteket adjon át az ingatlanvállalkozások, a befektetési intézmények és a bankok üzleti és kockázatkezelői szakembereinek, valamint döntéshozóinak egyaránt. Habár a több éves szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a kurzuson tárgyalt témák megértésében, a kurzusra való jelentkezésnek ez nem előfeltétele. A kurzus hallgatói nyolc egymásra épülő modul útján juthatnak el az alapoktól az ingatlanbefektetési üzlet összefüggéseinek elsajátításáig. A kurzusjelentkezésnek nincsen előfeltétele.
 

A kurzus felépítése

Modul 1: Az ingatlanüzlet működési logikája
Modul 2: Az ingatlanfejlesztés és az ingatlanbefektetés üzleti kockázatai, azok kezelési lehetőségei
Modul 3: Az ingatlanvállalkozások pénzügyi modellje
Modul 4: Ingatlanbefektetések strukturálása és finanszírozása, a banki forrásokhoz képest alárendelt finanszírozások szerepe
Modul 5: Az ingatlanbefektetések banki finanszírozása
Modul 6: Az ingatlanvállalkozások működéséhez kapcsolódó napi pénzügyek, speciális jogi és adózási kérdések
Modul 7: Beruházásmenedzsment
Modul 8: Értékesítés és bérbeadás
 

A kurzus időtartama

Kétnapos képzés.

Megnyitott képzések és vizsgák

 • 2019. június 19-20.

  Jelentkezési határidő

  2019. június 12. 23:59


  Helyszínek és időpontok

  • 2019. június 19. -, Budapest Institute of Banking Zrt. 1013 Budapest Döbrentei utca 2. Google naptár
  • 2019. június 20. -, Budapest Institute of Banking Zrt. 1013 Budapest Döbrentei utca 2. Google naptár

  A kurzus ára

  169.000 Ft + 27% ÁFA


  Résztvevők száma

  10 (min) - 30 (max)


  Előadók

  Pilhál Zsolt


  Képzés nyelve

  magyar
  angol

  Tanfolyam

  igen
  nem

  Vizsga

  igen
  nem

További információkért keresse oktatásszervezőnket

Hajdú Mónika
telefon: +36 20 391 7668
e-mail: hajdu.monika@bib-edu.hu