BIB oktatás

Kurzusok

Közösségi finanszírozási szolgáltatók: a 2021 őszétől alkalmazandó EU szabályozás áttekintése

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok
Érdeklődés esetén, kérjük, jelölje meg az "Érdekel a téma" opciót, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot e-mailben a részleteket illetően. A szakmai program elindítása jelentkezői minimum létszámhoz kötött. Tervezett MÜK kreditszám: 3.

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


A közösségi finanszírozással (az ún. crowdfunding-gal) foglalkozó EU rendelet 2021 őszétől alkalmazandó mindegyik uniós tagállamban. A közvetlen tőkebefektetések, illetve közvetlen hitelnyújtási lehetőségek elé komoly akadályt állítanak a jogszabályok, a digitális világ számára azonban ezek a keretek régóta nem jelentenek akadályt: a crowdfunding él és virul. Az Unió, felismerve a nagyszámú, szórt és általában laikus hitelnyújtókra és befektetőkre leselkedő kockázatokat, valamint az egyes EU tagállamok eltérő szabályozási és jogalkalmazási megközelítését, egységes szabályrendszert alkotott a közösségi finanszírozási szolgáltatókra. A pénzforrásra szorulók számára a crowdfunding mozgásteret biztosít olyan ötletek, elképzelések megvalósításához is, amelyekre banki finanszírozást vagy befektetőt nem lehet találni, a meglévő pénzügyi szolgáltatók számára ez az új intézményi és szolgáltatási forma újabb komoly kihívást, a közösségi finanszírozást (kölcsönöket, befektetéseket) biztosító „fogyasztóknak” pedig új és remek lehetőséget biztosít.  

A KURZUS TARTALMA


Az előadáson ismertetésre és elemzésre kerül a közösségi finanszírozási szolgáltatókra vonatkozó EU rendelet, a szolgáltatók személyi, szervezeti feltételeire vonatkozó és a szolgáltatásnyújtásra, fogyasztóvédelemre vonatkozó szabályozás.

A KURZUS CÉLJAI


A képzés célja, hogy a szokványos tőkegyűjtés és befektetés ismerete mellett az alternatív crowdfunding megoldás áttekintésével a résztvevők felismerjék és adott ügyhöz, ügylethez kapcsolódóan értékelni tudják a közösségi finanszírozás nyújtásának, illetve igénybe vételének lehetőségét.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


A kurzus alkalmas lehet mindazok számára, akik szeretnék bővíteni az ismereteiket az „inkumbens” befektetési, illetve tőkebevonási megoldások mellett az egyelőre kis piaci szegmenst képviselő, de igen dinamikusan fejlőfő finanszírozási alternatívák megismerésével.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


A képzésen a közösségi finanszírozás elméleti és gyakorlati megoldásai mellett a szolgáltatók piacra lépésével kapcsolatos előírások és a működési szabályok is bemutatásra és értékelésre kerülnek, összehasonlítva a piacon működő és ismert pénzügyi szervezetekre vonatkozó szabályokkal.

A KURZUS IDŐTARTAMA

2,5 órás online képzés & online vizsga.

HELYSZÍNEK ÉS IDŐPONTOK

2021. november 15. 13:00-15:40, online

A KURZUS ÁRA

25.400 Ft (20.000 Ft + 27% ÁFA)

 

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket