Menü

Pénzügyi Jogi Akadémia

A kurzus célja

Gyakorlatorientált és a pénzügyi szektor teljes egészét bemutató programsorozatunk minden jogász és joghallgató, valamint közgazdász és gazdaságtudományi képzésben résztvevő egyetemi hallgató számára korhatár nélkül rendelkezésre áll.

A Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Pénzügyi Jogi Akadémia programsorozat keretében, a Budapest Institute of Banking közreműködésével ezzel egy újabb lehetőséget kínál jogászok és joghallgatók, pénzügyi, gazdasági és jogi területeken dolgozó fiatal szakemberek, továbbá mindenki más számára, akik érdeklődnek a pénzügyek iránt. 

A képzés során elsajátíthatják a pénz- és tőkepiacot bemutató ismereteket, feltérképezik a pénzpiaci és tőkepiaci szolgáltatásokat, valamint a biztosítási szektorban alkalmazandó szabályozást és gyakorlatot. Megismerkednek az általuk is igénybe vett pénzügyi szolgáltatások gyakorlati működésével, megérthetik a pénzügyi folyamatokat, átfogó képet kaphatnak a pénzügyi szektor szereplőiről és a Magyar Nemzeti Bank működéséről. A Pénzügyi Jogi Akadémia programja alapja két egyetemi szakképzésnek is.

A résztvevők választása szerint a képzés végeztével vizsga letételére is van lehetőség. Akik nem vizsgáznak, a képzésben való részvételről igazolást, a sikeres vizsgát tevők tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány alkalmas arra, hogy a hallgatók, amennyiben diploma birtokában ezekre a képzésekre jelentkeznek — jogászok számára a Miskolci Egyetem által szervezett „Pénzpiaci szakjogász”, közgazdászok számára a Debreceni Egyetem által szervezett „Jogi szakokleveles pénzpiaci szakember” posztgraduális képzésekben — két-két beszámolóköteles tantárgyból a beszámolási kötelezettség alól mentesüljenek, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Deák Ferenc Továbbképző Intézete által szervezett tőkepiaci és bankszakjogász képzésben – kérelemre – a kredit bizottság döntése eredményeként kedvezményt kaphatnak .

A kurzus tartalma

1. Pénz- és banktörténet – pénzügyi közvetítő rendszer — 2022. szeptember 16.
2. A pénzügyi szektor szervezeti szabályai — 2022. október 21.
3. A Magyar Nemzeti Bank – pénzügyi szervezetek fizetésképtelensége — 2022. november 18.
4. Forrásgyűjtés – pénzforgalom – fizetési rendszerek – digitális biztonság — 2022. december 9.
5. A hitelintézetek egyes finanszírozási műveletei — 2023. február 17.
6. Befektetés és tőkepiac, a BÉT és a KELER — 2023. március 17.
7. Biztosítási tevékenység, biztosítók, biztosítási termékek — 2023. április 14.
8. Bankközi piacok – kriptoeszközök – pénzmosás elleni fellépés – pénzügyi vitarendezés — 2023. május 12.

A tanfolyam  felépítése és a tárgyalt témák a lap alján a "Felépítés" nevű dokumentumban tekinthetőek meg.
A tanfolyam ütemezése a lap alján a "Kurzus tematika" nevű dokumentumban tekinthető meg.

A kurzus időtartama

A képzés szeptembertől májusig a tanévhez igazodóan tart, január kivételével havonta egy, így összesen nyolc alkalommal, alkalmanként négy előadással és a vírushelyzet függvényében, tervezetten HIBRID formában, azaz választhatóan személyes jelenléttel, vagy online zajlik. 8 alkalom (péntekenként), alkalmanként 10:00 – 16:00 között.

A kurzusra jelentkezhetnek

  • jogi egyetemi hallgatók (nappali és levelező egyaránt), 
  • jogi és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi diplomával rendelkező fiatalok,
  • minden további, a pénzügyek iránt érdeklődő fiatal, pályakezdő, senior szakértő számára nyitott idei programunk.

További részletek

A képzés ára: 100 000 FT + ÁFA
Jogász és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára a képzésen való részvételt kedvezményes áron biztosítjuk: 20 000 FT + ÁFA (azaz bruttó 25 400 Ft/fő). A hallgatói jogviszonyt igazolni szükséges. Kérjük, jelentkezése előtt vegye fel a kapcsolatot Pál Daniella oktatásszervezővel a pal.daniella@bib-edu.hu e-mail címen. A képzésre jelentkezés a BIB részéről küldött visszaigazoló e-mail alapján tekinthető véglegesnek.

Program megvalósításának tervezett formája: Hibrid (az első alkalomra már csak online lehet csatlakozni, a helyszíni helyeink beteltek; a többi alkalmat tekintve továbbra is elérhető a hibrid verzió)

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek