BIB oktatás

Kurzusok

Befektetői kapcsolattartás (IR) felsőfokon

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


A tőkepiaci forrásbevonás, a nyilvános jelenlét izgalmas kihívásai közé tartozik a befektetőkkel való kapcsolattartás. A nyilvánosan működő társaságok a befektetők és a tulajdonosok kommunikációja kulcsfontosságú a cégek életében. Meghatározó jelentősége van nem csak a stratégiai célok kialakításánál, hanem a mindennapi működés során is. Kurzusunk lehetővé teszi, hogy a résztvevők neves tőkepiaci szakemberektől sajátítsák el a befektetői kapcsolattartás (IR) minőségi szintre emeléséhez szükséges ismereteket, gyakorlati tapasztalatokra, példákra alapozva, interaktív formában, miközben networking-lehetőséget is teremt, hogy a résztvevők más gyakorló szakemberekkel is megoszthassák tapasztalataikat.

A KURZUS TARTALMA


A nyilvános működéssel együtt járó jelentési kötelezettségeknek való megfelelés nagy odafigyelést és szakértelmet kíván. Az ehhez szükséges ismeretanyag összegyűjtéséhez és megértéséhez a leghitelesebb szakemberek közreműködésével kínálunk óriási segítséget a kurzus résztvevőinek, amely alapvetően a Befektetői kapcsolattartás (IR) alapjai elnevezésű kurzusra épül, annak néhány fontos vetületét emeli ki: a bennfentes kereskedelem, a pénzügyi riportok elkészítésének és a tőzsdei forgalomban tartási kötelezettségek legújabb és részletesebb szabályozását, gyakorlatát mutatja be, emellett foglalkozik az engedélyezési folyamatokkal is, amelyek a kibocsátókat érinthetik.

A KURZUS CÉLJAI

  • A befektetői kapcsolattartás minőségi javítása a tőzsdei cégek gyakorlatában.
  • Best practice átadása a leendő és gyakorló IR szakemberek, pénzügyi vezetők számára.
  • A Társaságok befektetőkkel és felügyeleti szervekkel való kommunikációjának erősítése.
  • A magyar tőkepiaci jogszabályi környezet előírásainak összefoglalása.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


Kurzusunkra elsősorban az alábbi foglalkozási körű jelentkezőket várjuk:

  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók vállalatvezetőit
  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók újonnan kinevezett IR és PR menedzsereit, pénzügyi vezetőit
  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók IR és PR munkatársait, pénzügyi vezetőit
  • Leendő Xtend piaci kibocsátók kijelölt tanácsadóinak munkatársait

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 

I. modul:
Aktuális témák a pénzügyi beszámolókészítésben
 -  ESEF szabályozás, COVID hatásokat és egyéb aktuális kérdések 

II. modul:
Engedélyezés
 - az MNB gyakorlati engedélyezési tapasztalatai a Prospektus Rendelet szabályai tükrében (tájékoztató, minimum tájékoztató, nyilvános ajánlattétel, kereskedelmi kommunikáció)  

III. modul:
Piaci visszaélések
– a piaci visszaélések jogszabályi háttere és az MNB gyakorlati piacfelügyeleti tapasztalatai (bennfentes információ, bennfentes kereskedelem és bennfentes információ jogosulatlan közzététele, bennfentes jegyzékek, jogszerű magatartás, piaci tapogatózás, részvény-visszavásárlási programok, vezetők ügyletei és azok bejelentése, tilalmi időszak, piaci manipuláció fogalma és típusai)  

IV. modul:
Tőzsdei bevezetés és forgalomban tartás szabályozása, valamint gyakorlata - 
kibocsátói jelentések közzététele, forgalomban tartási kötelezettségek a szabályozott piacon és az Xtend piacon, a leggyakoribb társasági események és ezek kezelésének helyes gyakorlata 

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

További információkért keresse oktatásszervezőnket