BIB oktatás

Kurzusok

Felhőszolgáltatók igénybevétele a 4/2019 (IV.1.) valamint távmunka és távoli hozzáférés a 12/2020.(IX.6.) MNB ajánlások szerint – WEBINÁR

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

 

 

 

 

 

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Az informatikai és telekommunikációs technológiák rohamos fejlődése mind nagyobb teret enged a távmunka és a felhő szolgáltatások elterjedésének. A növekvő igényeket a kényelmen túl más gazdasági és társadalmi szempontok is kikényszerítették, a pandémiás helyzet okozta kijárási korlátozások miatt olyan intézményeknél is megjelent a távmunka tömeges igénye, ahol korábban nem, vagy csak korlátozott keretek közt éltek a munkavégzés ilyen formájával. Emiatt egyre nagyobb teret nyertek a csoportmunka és videókonferencia megoldások, amelyek gyakran felhőszolgáltatásokon alapulnak, és olyan infrastruktúrákon keresztül valósulnak meg, amelyek felett az intézmény nem rendelkezik teljes kontrollal.
A workshopon a résztvevők áttekintést kapnak a felhő szolgáltatások, valamint a távmunka és távoli hozzáférések kockázatainak csökkentésére vonatkozó felügyeleti útmutatásokról (4/2019.(IV.1.) – Felhő – és 12/2020.(IX.6.) – Távmunka MNB ajánlás), valamint az intézményekkel szemben támasztott adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonsági előírásokról.

Kinek ajánljuk a kurzust


Akik már rendelkeznek bizonyos alapismeretekkel a témákban, első sorban gyakorló IT és IT biztonsági szakembereknek, IT auditoroknak, tanácsadóknak.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


A kurzus webinár formában valósul meg. A rövid előadásokat 2x90 percben (egy szünettel) tartjuk.

Aki a 2021. tavaszi Aktualitások programsorozat legalább négy  rendezvényére jelentkezik, 10 % kedvezményt kap a teljes befizetendő díjból.

Az aktualitások sorozatba az alábbi képzések tartoznak:

  • GDPR aktuális kérdései
  • A versenyjog aktualitásai, HR feladatok és compliance, M&A és compliance
  • Belső vizsgálatok gyakorlata
  • A compliance etikai kérdései
  • IT aktualitások webinár – 4/2019.(IV.1.) – Felhő – és a 12/2020.(IX.6.) – Távmunka MNB ajánlások alapján

A változtatás jogát fenntartjuk.

 

A kurzus időpontja

2021. április 13., kedd 09:00 – 12:15

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket