BIB oktatás

Kurzusok

Fintech szakértő

 • Banki, pénzügyi tanfolyamok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


A kurzus célja, hogy a pénzügyi szektor szereplőit bevezesse a fintechek és a startupok világába. Nem célja, hogy startupokká váljanak, de az igen, hogy a jelenleg is zajló trendeket megismerjék, a bennük rejlő potenciált a lehető legjobban észleljék és a kurzus után cégüknél nyitottak legyek a fejlődés és diszrupció új hírnökeire akár házon belül, akár házon kívül. Ezen kívül a kurzus felkészíti a résztvevőket arra, hogy egy belső ötletre építve hogyan tudnak egy validált koncepciót készíteni és azt elfogadtatni a belső érdekhordozókkal.

A kurzus alatt gyakorlati és elméleti tudást adunk a résztvevőknek, akik így a bank- és pénzügyi szektort érintő innovációval kapcsolatos döntéseiket munkahelyükön szakmai alapokra tudják helyezni.

A kurzust elvégző hallgatók megértik a digitalis forradalom állította banki kihívásokat, megismerik a kulcs technológiai fejlődési területeket és a gyakorlati tudás segítségével hosszú távon felkészítik magukat és szervezetüket a kihívások megoldására.

A KURZUS TARTALMA


A kurzus során bemutatjuk a jelentkezőknek, hogy mi is az a fintech, azaz financial technologies. Hogyan van jelen már most szakmai és privát életünkben? Hogy fogja átalakulásra kényszeríteni az inkumbens szereplőket a fintech? A jelenlegi banki üzleti modelleket hogy befolyásolja a fintech robbanás? A kurzus során a résztvevők gyakorlatban is megtapasztalják milyen fintech-nek lenni azáltal, hogy ők maguk is belsős startup vállalkozóvá válnak és ötletüket kidolgozzák. A tanulás olyan gyakorlati elemeket is tartalmaz, mint a lean canvas használata, üzleti terv készítése, lehetséges piacméret felmérése és perszónák kialakítása, valamint a történetbe ágyazott pitchelés.

A KURZUS CÉLJAI

 • A résztvevőknek olyan elméleti és gyakorlati tudást adni, hogy később munkahelyükön a bankokat érintő innovációra és diszrupcióra maximálisan készen álljanak, döntéseiket szakmai alapokra helyezve tudják meghozni.
 • A résztvevőknek olyan elméleti és gyakorlati tudást adni, hogy képesek legyenek esetleges fintech együttműködéseket értékelni és elindítani.
 • A résztvevőknek olyan elméleti és gyakorlati tudást adni, hogy képesek legyenek önálló ötletek formálására, azok validálására és elfogadtatására.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

 • A kurzust a pénzforgalmi szolgáltatásokkal kapcsolatba kerülő szakembereknek ajánljuk.
 • Menedzserek, vezetők akik a globális és hazai bankolás szereplőiként fel kell hogy készüljenek az előttünk álló diszruptív innovációra és kihívásokra, amelyek a fintech ökoszisztémából érkeznek. Legyen ez lakossági/vállalati bankolás területről, alapkezelő, szakmai szolgáltatók, tanácsadó cég vagy közösség építő cég képviselőjeként.
 • Projektvezetők és menedzserek, akik munkájukból fakadóan mélyebben akarják megérteni, hogy milyen változások kerülnek hamarosan a mindennapi munkájuk során.
 • A pénzügyi világ stratégiai és innovációs vezetőinek, munkatársainak.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


1. nap (2018. május 24.)

 • Modul 1: Bevezetés a fintech és startup világba, egyes részterületek ismertetése, lehetséges megoldandó problémák felvetése
 • Modul 2: Szabályozás és compliance a fintech világban, regulatory sandbox

2. nap (2018. május 31.)

 • Modul 3: Gyakorlati fegyvertár a kurzus idejére (design thinking, lean, agile project management)
 • Modul 4: Értékesítés és elfogadottság (growth hacking, sales, PR, pitching)
 • Modul 5: Üzleti és pénzügyi terv, történetmesélés:
           - Pitchelés a 4-es modulig elért eredményekről – újratervezés ha szükséges
           - Vitacsoport, egymás ötleteiről véleményezés és segítség

3. nap (2018. június 7.)

 • Modul 6: Ötletből üzlet építése
 • Modul 6+1: Demo Day – végső anyagok prezentálása zsűri előtt

A kurzus után felhő alapon és kézikönyv formájában elérhető a teljes anyag, a használt technikák részletes magyarázatával, valamint a kurzus elvégző kollégák egy digitális diplomát is kapnak.

A KURZUS IDŐTARTAMA


Háromnapos képzés.
 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KERESSE OKTATÁSSZERVEZŐNKET:

Nagy Lívia
+36 20 391 9445
nagy.livia@bib-edu.hu

Előadók