Menü

Prof. Dr. Gál István László

Gál István László büntetőjogász, ügyvéd, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének a vezetője, emellett az NKE HHK Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékén is egyetemi tanárként dolgozik.

Az egyetemi jogi végzettsége mellett diplomás közgazdász, gazdasági büntetőjogi szakjogász és EU-szakjogász végzettséggel, MBA szakközgazdász és adójogi szakjogász diplomával valamint jogi szakvizsgával rendelkezik. 2017-ben titkos ügykezelő képesítést szerzett. Két évtizede foglakozik a pénzmosás és hozzá kapcsolódóan a terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának a kutatásával. A 2004-ben „A pénzmosás” címmel megjelent könyve volt az első Magyarországon megjelent szakkönyv ebben a témában. Ezt további könyvek követték: Bejelentés vagy feljelentés?, A terrorizmus finanszírozása, A pénzmosással és a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatos jogszabályok magyarázata. 2008 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként ügyvédi tevékenységet is végez (irodájának címe: 1054 Budapest, Vécsey utca 5. földszint 3.).

Ezen kívül Magyarországon, Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Ukrajnában, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában jelent meg másfél tucat, a témát érintő tanulmánya magyar, angol és német nyelven, és több előadást tartott Kínában és Európában különféle konferenciákon. Rendszeresen tart pénzmosás megelőzési tréningeket magyarországi bankokban, biztosítókban és takarékszövetkezetekben.

Az oktató kurzusai