Menü

Képesített zöld pénzügyek szakértő

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK?

A klímaváltozás a gazdaság és a társadalom minden szegmensét átformálja és a pénzügyi piacokat is teljesen újszerű kihívások elé állítja. A zöld szempontok megjelenése, illetve erősödése a banki, befektetési, biztosítói szolgáltatásokban a következő évek egyik legfőbb üzleti lehetősége, mely egyben a nemzetközi és hazai jogszabályok által is egyre explicitebben megkövetelt szabályozói elvárás is. A klímabarát, környezetileg fenntartható gazdaságra való átállás az elkövetkezendő időszakban hazánkban is jelentős beruházási igénnyel jár. Az egyik bővülési kulcsterületet az energiahatékonysági beruházások jelentik: a lakó- és egyéb ingatlanállomány modernizálása klímavédelmi és hozam/kockázati szempontból is számos lehetőséget tartogat, figyelemmel a frissen bevezetett szabályozói kedvezményekre is. Szintén az energiához kapcsolódik a megújuló energiatermelés finanszírozása, ahol már itthon is egy kibontakozóban lévő forradalomról beszélhetünk. Eközben egyre nő az igény a környezeti és egyéb társadalmi szempontokat figyelembe vevő vagyonkezelésre is, mely hamarosan szintén a szabályozások által is elvárt gyakorlat lesz.

A KURZUS TARTALMA

A Képesített zöld pénzügyek szakértő képzés célja a klímaváltozásból és egyéb környezeti problémákból eredő kockázatok, új pénzügyi szabályozási követelmények és üzleti lehetőségek elsajátítása.

A tanfolyam ehhez egyrészt egy átfogó, a legfontosabb banki, biztosítási és tőkepiaci hatásokat és lehetőségeket.

A két napos kurzus elvégzésével okleveles Zöld Pénzügyek Szakértő képesítés szerezhető.

KINEK AJÁNLJUK?

  • Banki termékmendzsereknek, marketing szakembereknek

  • Vagyonkezelésben, alapkezelésben érdekelt szakértőknek

  • Compliance területen dolgozóknak

  • Kockázatkezelőknek

  • CSR-felelősöknek

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

A program egyfajta alapozással kezdődik, mely során a témakör egyik legismertebb hazai szakértője mutatja be a klímaváltozást és a legégetőbb környezeti anomáliákat. Az előadások felölelik a legfrissebb hazai és nemzetközi „zöld” követelmények, a frissen elfogadott, vagy éppen tervezés alatt álló szabályozói elképzelések és különösen a kedvezmények ismertetését, az energia- és emissziópiaci kilátások bemutatását, valamint a nem-pénzügyi jelentések, közzétételek legfontosabb tényezőinek, várható trendjeinek gyakorlatorientált áttekintését. Mindezekkel átfogó képet ad a banki, biztosítói és befektetési szolgáltatói piac legfontosabb „zöld” összefüggéseiről.

A kurzust HIBRID eseményként szervezzük, így lehetősége van akár személyesen, akár online felületen is részt venni. 

IDŐTARTAM

9.00 - 17.00

 

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

[email protected]