BIB oktatás

Kurzusok

Képesített zöld pénzügyek szakértő I-II.

 • Banki, pénzügyi tanfolyamok - HIBRID

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK?

 

A klímaváltozás a gazdaság és a társadalom minden szegmensét átformálja és a pénzügyi piacokat is teljesen újszerű kihívások elé állítja. A zöld szempontok megjelenése, illetve erősödése a banki, befektetési, biztosítói szolgáltatásokban a következő évek egyik legfőbb üzleti lehetősége, mely egyben a nemzetközi és hazai jogszabályok által is egyre explicitebben megkövetelt szabályozói elvárás is. A klímabarát, környezetileg fenntartható gazdaságra való átállás az elkövetkezendő időszakban hazánkban is jelentős beruházási igénnyel jár. Az egyik bővülési kulcsterületet az energiahatékonysági beruházások jelentik: a lakó- és egyéb ingatlanállomány modernizálása klímavédelmi és hozam/kockázati szempontból is számos lehetőséget tartogat, figyelemmel a frissen bevezetett szabályozói kedvezményekre is. Szintén az energiához kapcsolódik a megújuló energiatermelés finanszírozása, ahol már itthon is egy kibontakozóban lévő forradalomról beszélhetünk. Eközben egyre nő az igény a környezeti és egyéb társadalmi szempontokat figyelembe vevő vagyonkezelésre is, mely hamarosan szintén a szabályozások által is elvárt gyakorlat lesz.

 

A KURZUS TARTALMA

 

A Képesített zöld pénzügyek szakértő I-II. képzés célja a klímaváltozásból és egyéb környezeti problémákból eredő kockázatok, új pénzügyi szabályozási követelmények és üzleti lehetőségek elsajátítása.

A tanfolyam ehhez egyrészt egy átfogó, a legfontosabb banki, biztosítási és tőkepiaci hatásokat és lehetőségeket bemutató cross-sectorális részből (első nap), másrészt pedig egy fókuszált, két külön választható blokkból (banki, vagyonkezelési) álló specializált részből (második nap) áll.  

A két napos kurzus elvégzésével okleveles Zöld Pénzügyek Szakértő képesítés szerezhető.

 

KINEK AJÁNLJUK?

 
 • Banki termékmendzsereknek, marketing szakembereknek

 • Vagyonkezelésben, alapkezelésben érdekelt szakértőknek

 • Compliance területen dolgozóknak

 • Kockázatkezelőknek

 • CSR-felelősöknek

 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 

Képesített zöld pénzügyek I-II. kurzusunk első napján valamennyi résztvevőt érintő közös előadásokra kerül sor. A program egyfajta alapozással kezdődik, mely során a témakör egyik legismertebb hazai szakértője mutatja be a klímaváltozást és a legégetőbb környezeti anomáliákat. Az ezt követő előadások felölelik a legfrissebb hazai és nemzetközi „zöld” követelmények, a frissen elfogadott, vagy éppen tervezés alatt álló szabályozói elképzelések és különösen a kedvezmények ismertetését, az energia- és emissziópiaci kilátások bemutatását, valamint a nem-pénzügyi jelentések, közzétételek legfontosabb tényezőinek, várható trendjeinek gyakorlatorientált áttekintését. Az első nap mindezekkel átfogó képet ad a banki, biztosítói és befektetési szolgáltatói piac legfontosabb „zöld” összefüggéseiről.

A második napon a résztvevők az egyéni érdeklődésnek megfelelően két blokk közül választhatnak. A Banki blokk résztvevői egyrészt a klímaváltozás banki portfoliókra gyakorolt hatásáról, annak számszerűsítéséről, másrészt a lakossági (energiahatékonysági) hitelezés, valamint a megújuló energiaprojektek finanszírozásával kapcsolatban vehetnek részt gyakorlatorientált oktatáson. A Vagyonkezelés blokkban részletesen szó lesz az ESG szempontok integrálásáról a befektetési folyamatba, az eltérő megközelítések belföldi és külföldi gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra.  Az ESG szempontrendszeren kívül hangsúlyos elem lesz az ún. impact investing, vagyis a kimondottan pozitív környezeti hatású befektetések dinamikusan bővülő részpiaca.

Korábbi Zöld pénzügyek I., illetve Zöld pénzügyek II. egynapos képzéseinken résztvett érdeklődőink számára most lehetőség nyílik a jelenlegi kétnapos képzésünk keretében a még nem látogatott egy napos tematikát (rész képzési áron: 99.000 Ft+ áfa/ képzési nap) meghallgatni, és ezáltal okleveles Zöld Pénzügyek Szakértő képesítés szerezhető.

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

 • 2020. november 11-12.

  Jelentkezési határidő

  2020. november 4. 23:59


  Helyszínek és időpontok

  • 2020. november 11. 09:00-17:00, Bölcs Vár 1014 Budapest, Úri u. 21. Google naptár
  • 2020. november 12. 09:00-17:00, Bölcs Vár 1014 Budapest, Úri u. 21. Google naptár

  A kurzus ára

  150.000 Ft + 27% ÁFA


További információkért keresse oktatásszervezőnket