BIB oktatás

Kurzusok

Compliance vezetőknek

  • Online banki, pénzügyi kurzusok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

 

A jogszabályi környezet egyre bonyolultabbá válása és a felügyeleti aktivitás növekedése nyomán egyre inkább előtérbe kerülnek a különféle compliance-releváns szabályozási területek. Fontos, hogy a bankban dolgozó valamennyi szakember és vezető pontosan megértse a compliance szabályok lényegét, a célokat, és tisztában legyen a meg nem felelés kockázataival és az esetleges következményekkel. A compliance szabályok tudatos alkalmazása lehetőséget ad arra is, hogy az adminisztratív teherként ránk nehezedő feladatokból versenyelőnyt kovácsoljunk, és növeljük a cégünkbe vetett fogyasztói bizalmat.

 

A KURZUS TARTALMA

 

A kurzus során beszélünk a felelős vállalatirányításról, a compliance funkció szerepéről és feladatairól, valamint a vezetők compliance felelősségéről. Elemezzük a compliance kockázatok mibenlétét, következményét és azok kezelési módját. Bemutatjuk a legfontosabb compliance szabályokat és követelményeket. Kiemelt figyelmet fordítunk az etikus működés fontosságára, valamint a hatékony visszaélés-bejelentési rendszer kultúrájának megteremtésére. Gyakorlati példákkal hangsúlyozzuk az összeférhetetlenségi helyzetek felismerésének és kezelésének fontosságát. Szó lesz még a korrupció- és pénzmosás elleni szabályokról, a nemzetközi szankcióknak történő megfelelés fontosságáról, valamint az alapvető versenyjogi és adatvédelmi követelményekről.

 

A KURZUS CÉLJAI

 

  • A compliance funkció szerepének és céljának megismertetése.
  • A compliance-releváns szabályozási területekkel kapcsolatos felelősségi szabályok tudatosítása.
  • Átfogó kép a compliance-releváns szabályokról annak érdekében, hogy a kurzus hallgatói felismerjék a compliance-releváns helyzeteket és meg tudják tenni a megfelelő lépéseket azok kezelése érdekében.

 

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

 

A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy a bank különböző területein dolgozó vezetők és leendő vezetők megértsék a compliance funkció szerepét és a vezetők compliance felelősségét. Mivel a compliance szabályok a bank valamennyi területét érintik, ezért minden jelenlegi és jövendőbeli banki vezető számára ajánlott a kurzus elvégzése.

 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 

Modul 1: Compliance funkció célja, szerepe; Compliance-releváns szabályozási területek
Modul 2: Etikai kódex, visszaélés-bejelentési rendszer
Modul 3: Összeférhetetlenség
Modul 4: Pénzügyi bűncselekmények (korrupció, pénzmosás, szankciók)
Modul 5: Egyéb compliance-releváns területek (versenyjog, fogyasztóvédelem, adatvédelem)

 

A KURZUS IDŐTARTAMA

 

Egynapos képzés.

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket