Fábián Gergely

Ügyvezető igazgató Magyar Nemzeti Bank

Fábián Gergely a Magyar Nezeti Bank ügyvezető igazgatója, a Budapest Institute of Banking vezérigazgatója

2017. szeptembere óta a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi rendszer elemzéséért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatóságának vezetője.

2017. augusztusa, alapítása óta a Budapest Institute of Bankig (BIB Zrt.) vezérigazgatója.

2015. márciusa óta ügyvezető igazgatói kinevezéséig a Pénzügyi rendszer elemzéséért felelős részleg igazgatói pozícióját töltötte be.

2009 szeptemberében, a Maastrichti Egyetem elvégzése után kezdett a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi stabilitási területén dolgozni elemzőként, ahol 2013-tól főosztályvezetői pozícióban dolgozott az elemzési csapat élén.

Az ESRB (Európai Rendszerkockázati Testület) szakmai tanácsadó bizottságának tagja (2015-2016, 2019-).

2016. június és 2017. június között a MARK Zrt. igazgatósági elnöke, a cég átszervezésével és értékesítésével megbízva. 2014 óta a BISZ Zrt. felügyelőbizottságának tagja, a LITT (ingatlanpiaci tanácsadó testület) egykori alelnöke, jelenlegi tagja, valamint a Digitalizációs és FinTech Tanácsadó Testület egykori tagja.

Az EKKV projekt keretében a 8., a Pénzügyi Tervezés és Finanszírozás c. modul szerzője 2021-ben. A díjmentes elektronikus tananyag program célja a vállalkozások támogatása. A 8. modul a vállalatok tudatos pénzügyi tervezését segíti elő üzleti tervvel és különböző finanszírozási formák ismertetésével.

2021-ben a Magyar Nemzeti Bank feladatkörével összefüggő kiemelkedő tevékenységek, teljesítmények elnöki elismeréseként adományozható Popovics Sándor Díjat vehette át a Lámfalussy konferencia keretében.Kapcsolódó kurzusok