BIB hírek

Események/Hírek

A Bankárképző és a BIB együttműködnek a magas színvonalú pénzügyi továbbképzés érdekében

A Budapest Institute of Banking és a Nemzetközi Bankárképző Központ a szinergiák kölcsönösen előnyös kiaknázása érdekében szakmai együttműködési megállapodást kötöttek. A cégek a jövőben közösen fejlesztik a banki, pénzügyi képzések elméleti és gyakorlati tudásbázisát és egyeztetik a leghatékonyabb oktatási módszertanokat annak érdekében, hogy a régió továbbképzési piacán Budapest szerepe erősödjön.

A Budapesti Értéktőzsde 2017 nyarán a Magyar Nemzeti Bankkal közösen döntött úgy, hogy a pénzügyi rendszer stabilitását eredményező szolgáltatói szakmai felkészültségnövelés, a pénzügyi képzés és vizsgáztatás korszerűsítése érdekében új oktatási leányvállalatot hoz létre. A Budapest Institute of Banking (BIB) az alapítók által megfogalmazott társadalmi felelősségvállalási célok, valamint a piaci képzési igények találkozásának eredménye volt. Működése a korszerű, élményalapú oktatást, a minőségi tudás megszerzését szolgálja.

A Nemzetközi Bankárképző Központ Kelet-Európa első bankárképző intézményeként több, mint 30 éves hazai és nemzetközi oktatási tapasztalattal rendelkezik a bankszakmai és pénzügyi képzések területén. A Bankárképző széles körű oktatási profiljában a piac által is elismerten magas szakmai színvonalat képviselnek a kockázatkezeléshez kapcsolódó tanfolyamok. A Bankárképző oktatási palettáján az akkreditált hazai szakképesítést és diplomát adó képzések mellett ott vannak a nemzetközileg akkreditált banki, befektetési programok is.

Október elején a Nemzetközi Bankárképző Központ és a Budapest Institute of Banking a szakmai szinergiák kölcsönösen előnyös kiaknázása érdekében hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek. 

-A megállapodás révén a két intézmény együttműködik a banki és pénzügyi képzések elméleti és gyakorlati tudásbázisának, és a magas színvonalú élményalapú oktatási módszertan fejlesztésében, legelőször is a pénzügyi kockázatkezelés területén – mondta Öcsi Béla, a Bankárképző vezérigazgatója.  

A megállapodást bejelentő sajtóeseményen Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója hangsúlyozta: a két oktatási intézmény együttműködésének igazi nyertesei a bankok, pénzügyi intézmények, illetve az azok szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek lesznek. Közös célként fogalmazta meg, hogy mindkét oktatási intézmény a lehető legmagasabb minőségű oktatást nyújtsa a hazai pénzügyi szektor számára és növeljék Budapest szerepét a banki, pénzügyi továbbképzési piacon a régióban és azon túl is.  

Budapest, 2018. október 3.

BIB-Bankárképző együttműködés