BIB hírek

Események/Hírek

A London Stock Exchange Group Akadémia és a Budapest Institute of Banking oktatási együttműködése

A Budapest Institute of Banking alapításakor az alapítói szándékok része volt, hogy speciális angol nyelvű tanfolyamaival régiós oktatási központtá is váljon a BIB. Az elmúlt évben a kurzusok tíz százaléka volt angol nyelvű, az idei kurzuskínálatban pedig ez az arány megduplázódik. Az idei angol nyelvű kurzusok közül kiemelkednek a London Stock Exchange Group Akadémia és a BIB közösen szervezett tanfolyamai. A két cég között március elején megkötött hosszú távú partnerségi megállapodást Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója és Daniela Biagi, a LSEG Academy vezetője írták alá.

A LSEG Academy a londoni tőzsde oktatási központja, ügyfeleit az Egyesült Királyságban, Olaszországban és nemzetközi szinten is kiszolgálja. A LSEG Academy integrált képzési programokat kínál és a szakemberek fejlődése révén segítik a vállalatokat a legjobb gyakorlatok bevezetésében annak érdekében, hogy a cégek lépést tartsanak az üzleti és pénzügyi piacok egyre komplexebb kihívásaival. Küldetésük célja, hogy fejlesszék az olyan készséget, szakértelemet és innovatív gondolkodást, amely a gyorsan fejlődő pénzügyi piacokon sikert eredményezhet.

Az együttműködés nyomán a budapesti és a londoni tőzsdék oktatási intézetei idén három témakörben szerveznek közösen kurzusokat Budapesten a befektetői piacok szereplői, a banki-pénzügyi szektor vezetői és szakértői számára. 

A How to become an effective Board member (Hogyan válhat hatékony igazgatósági taggá) kurzus célja a közép és nagyvállalatok felsővezetőinek szakmai felkészültségének segítése. Műhelymunkákkal, esettanulmányokkal mutatjuk be a csapatmunkában elvárt vezetői szerepeket, melyeket tét nélkül, de kihívást jelentő hiteles tanulási környezetben gyakorolhatnak is a kurzus résztvevői. 

Az Effective Board Report Writing (Hatékony igazgatósági jelentésírás) kurzus hallgatói megismerik a tömör, világos stílusú vezetői összefoglalók fontosságát a döntéshozatali folyamatokban, gyakorolhatják az üzleti jelentéstartalmak strukturáltságának lényegi elemeit. A szeminárium célja, hogy azonnal használható gyakorlati készségeket adjon a legjobb stratégiai döntéshozatal hatékony támogatásához.

A Technological Innovation in Capital Markets and beyond (Technológiai innováció a tőkepiacokon és azon túl) kurzusunk hallgatói a DRIVE modell segítségével betekintést kapnak a hiteles jövőelemzés, a megatrendek demisztifikálásának módszertanába. Demográfia, erőforrások, egyenlőtlenségek, volatilitás és vállalkozói ökoszisztéma-elemzés, a globális változások vállalati stratégiákra gyakorolt hatása, a mesterséges intelligencia térnyerése és a tőkepiacok innovációinak bemutatása szerepelnek a tárgyalt témakörök között.  

Mindhárom szemináriumot a LSEG Akadémia oktatói tartják, akik az Egyesült Királyságban banki és nagyvállalati vezetői pozíciókat betöltő tapasztalt szakemberek.

London Stock Exchange Group Academy and BIB cooperation