BIB hírek

Események/Hírek

Az első BIB Talks vendége Csíkszentmihályi Mihály volt

Június utolsó péntekén a Budapest Institute of Banking első BIB Talks exkluzív rendezvényének vendége Csíkszentmihályi Mihály, az amerikai és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Prima Primissima és Széchenyi-díjas pszichológus volt. Az Ybl Budai Kreatív Házban FLOW is Good Business címmel szervezett beszélgetésen a hazai vállalati, pénzügyi szektor közel száz vezetője volt jelen.

Csíkszentmihályi Mihály a FLOW állapot leírásával alapozta meg hírnevét. A különböző vezetés-fejlesztési iskolák egyre nagyobb lelkesedéssel fedezik fel a kaliforniai Claremont Egyetemen tanító pszichológusprofesszor téziseit, hiszen amelyik szervezet képes arra, hogy munkatársainál előidézze a flow, azaz a teljes szakmai elmélyülés és koncentráció állapotát, az jelentős teljesítménynövekedéssel számolhat.

A Flow-elmélet inspirálta a "FLOW is Good Business" – FLIGBY – fejlesztőit, akik Csíkszentmihályi professzorral közösen megalkották a serious gaming szabályok szerint működő online vezetésfejlesztő szimulációs játékot. A játék célja, hogy a felhasználók megismerjék a Flow-állapot egyéni teljesítménynövelő hatását és vállalati környezetben megtanulják ennek tudatos használatát. A FLIGBY érték-alapú vezetői szemlélet kurzus a Budapest Institute of Banking őszi kurzuskínálatában is szerepel!