BIB hírek

Események/Hírek

A Bölcs Vár épülete idén a legtöbb építészeti díj büszke tulajdonosa lett

Az Icomos Magyar Nemzeti Bizottsága által adományozott Icomos-Díjat, a régi budai Városháza részére kiemelkedő és példamutató módon megvalósított helyreállítás, a bonyolult új funkció gondos elhelyezése, az épület értékeit megőrző és továbbfejlesztő innovatív építészeti hozzáállás elismerésére kaptuk.

A Pro Architectura-díjunkat a minőségi magyar épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, az építészeti Szemléletformálásban, kiemelkedő építészeti alkotás megvalósításában közreműködő építtetőként kifejtett tevékenységéért nyerte el a Bölcs Vár.

A régi budai városháza gyönyörűen felújított épülete a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Építész Kamara által közösen meghirdetett pályázat fődíjasa, a Budapest Építészeti Nívódíj büszke tulajdonosa, amely díjnak deklarált küldetése, hogy az építészeti és környezeti kultúra fejlődését elősegítő, megújító és a hagyományos értékeket megőrző építményeket ismerjenek el.

Az ICOMOS-díj, a Budapest Építészeti Nívódíj és a Pro Architectura díj után pedig még egy rangos elismerésben részesült az egykori budai városháza gyönyörűen felújított épülete. Ezúttal a 2019-ben már tizenkilencedik alkalommal meghirdetett Építőipari Nívódíj pályázatán, műemlék helyreállítás, építmény rehabilitáció kategóriában nyert el kitüntetést a Bölcs Vár, illetve a felújítással megbízott építész és tervező csapat. 

Ezzel a Bölcs Vár az év műemlék épülete lett.

Bővebb információ az alábbi linkeken:

http://bolcsvar.hu/2019/11/29/pro-architectura-dijat-kapott-a-bolcs-var-impozansan-felujitott-epulete/
http://bolcsvar.hu/2019/11/27/a-bolcs-var-ikonikus-epulete-nyerte-el-budapest-epiteszeti-nivodijat/
http://bolcsvar.hu/2019/09/16/az-unesco-muemlekvedelmi-dija-a-bolcs-var-falan/