BIB hírek

Események/Hírek

Fenntartható vállalati pénzügyek - Embedding ESG Frameworks

A londoni tőzsde oktatási központja, a London Stock Exchange Group Academy két éve fűzte szorosabbra a partnerségi megállapodást a BIB-bel: a két intézet azóta hosszú távú együttműködés keretében hozza el Magyarországra az LSEG Academy integrált képzési programjait a banki és pénzügyi szektor szakemberei számára.
 

Idén először a két oktatási központ egy közösen szervezett kurzussal jelentkezik, amelyben nem csak a tananyagot állították össze közösen, hanem az oktatók is képviselik mindkét intézményt. Az Embedding ESG Frameworks (Az ESG keretrendszerek beágyazása) címmel induló kurzus elsősorban a fenntartható vállalati pénzügyekkel foglalkozik, kiemelt fókusszal a 2021-ben bevezetésre kerülő ESG keretrendszernek való megfelelésre. A négyszer fél napig tartó online kurzusra december 8-11. között kerül sor, és a résztvevők meglehetősen interaktív, gyakorlati képzésre számíthatnak.

December 3-án a Technological Innovation in Capital Markets and beyond (Technológiai innováció a tőkepiacokon és azon túl) kurzus hallgatói a Harvard professzora, dr. Mark Esposito segítségével kapnak betekintést a hiteles jövőelemzés, a megatrendek demisztifikálásának módszertanába, valamint olyan témakörökben mélyülhetnek el, mint demográfia, erőforrások, egyenlőtlenségek, volatilitás és vállalkozói ökoszisztéma-elemzés, a globális változások vállalati stratégiákra gyakorolt hatása, a mesterséges intelligencia térnyerése és a tőkepiacok innovációinak bemutatása.