BIB hírek

Események/Hírek

Fintech: áldás vagy átok?

Az Európai Bizottság nemrég cselekvési tervet tett közzé a pénzügyi szolgáltatások technológiaalapú innovációinak, a blokkláncok, a mesterséges intelligencia és a felhőszolgáltatások kínálta előnyök közös kiaknázására. Cél, hogy Európa szerte a lehető legnagyobb mértékben használhassuk ki azokat az előnyöket, amiket a modern pénzügyi technológiák bevezetése és elterjedése kínál. A másik fontos törekvés a piacok biztonságának növelése és a piaci hozzáférés megkönnyítése valamennyi új szereplő számára.

Az új technológiák gyökeresen megváltoztatják a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés módját, átformálják a pénzügyi iparágat. A finanszírozás alternatív forrásai, a közösségi finanszírozás vagy a személyközi hitelezés közvetlen kapcsolatot hoznak létre a megtakarítások és a beruházások között, és hozzáférhetőbbé teszik a piacot az innovatív vállalkozók, az induló vállalkozások számára. Ez a tőkepiaci unió egyik alapvető célja. A fintech új piaci szereplőket mozgósít, gyorsabb, hatékonyabb megoldásokat kínál, növeli a versenyt és csökkenti a vállalkozások és a befektetők költségeit. A pénzügyi szektor a digitális technológiák legjelentősebb felhasználója és a gazdaság digitális átalakításának egyik motorja, de a piaci szereplők közül, aki ebből kimarad, az lemarad.

A Budapest Institute of Banking Fintech szakértő kurzusa a legfrissebb pénzpiaci innovációs törekvéseket és a legújabb szabályozói megoldásokat fogja bemutatni startupos innovátorok és a szabályozóhatóság munkatársainak közreműködésével.

A Biztonságos Fintech fejlesztések egy kockázatos világban című kurzusa pedig olyan elméleti és gyakorlati tudás átadását garantálja a résztvevők számára, amivel lehetővé teszi a fintech projektek esetében a helyes bankbiztonsági döntések szakmai meghozatalát.

A blockchain-technológia térhódítása című kurzus elvégzésével pedig a résztvevők képesek lesznek arra, hogy saját tevékenységi körükben azonosítsanak olyan problémákat, vagy akár stratégiai célokat, amelyek megoldását, illetve elérését valamilyen blockchain-alapú megoldás támogathatja.

Bővebb tájékoztatás és jelentkezés itt , itt és itt.