BIB hírek

Események/Hírek

Közgazdászforradalom Budapesten is!

Az ötszáz éves lutheri performansz mintájára a New Weather Institute nemzetközi közgazdászcsoport és a világ 70 egyetemét behálózó Rethinking Economics tagjai nemrég a wittenbergi tézisekhez hasonlóan a 33 pontban fogalmazták meg reformgondolataikat. Ők egy műanyagkalapácsos verzióban a London School of Economics főépületének bejárati ajtajára ragasztották ki a neoklasszikus közgazdaságtant bíráló és a közgazdásztársadalom megújulását követelő téziseiket.

A pluralizmusra és interdiszciplináris szemléletre bíztató újító gondolatokról szervezett konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékével, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetével és a cseh, a szlovák, a lengyel közgazdasági társaságokkal közösen. A tanácskozást a Budapest Institute of Banking is támogatta, mivel fontosnak tartjuk a tézisek az egysíkú közgazdasági oktatás reformjára vonatkozó üzeneteit.

A budapesti tanácskozás videófelvétele visszanézhető az MKT honlapján, ahonnan letölthetők a plenáris előadások diái is. A konferencia témájával, illetve a közgazdaságtannal kapcsolatos további számos érdekes szakmai cikk érhető el a BCE MNB Tanszék Economania blogján is!


Borítókép: http://www.rethinkeconomics.org
Kép forrása: Brett Scott