BIB hírek

Események/Hírek

Nyári egyetemmel és komplex ingatlanpiaci ismeretekkel zártuk a tavaszi szemesztert

A most zárult oktatási szemeszter utolsó kurzusaként Európa vezető üzleti iskolája, az ESCP Europe közreműködésével nyári egyetemet szerveztünk. Kiváló külföldi és hazai előadók és a legkorszerűbb ismeretek várták a Real Estate Finance and Investments témakör iránt érdeklődő és fejlődni vágyó szakembereket.

Az ingatlanpiac rendkívül versenyképes befektetési terep, de az összetett jogi, pénzügyi és szabályozási környezetben egyre nehezebb eligazodni. A finanszírozók, befektetők és az ingatlantulajdonosok sikerében kulcsszerepet kap a specializált piacon szerzett munkatapasztalat és a feladatok megoldásához szükséges korszerű tudás.  Ötnapos, angol nyelvű szeminárium kitűnő lehetőséget kínált mindazoknak, akik kíváncsiak voltak a legújabb ingatlanpiaci trendekre, a finanszírozási technikákra és a szabályozási környezetre. A hazai és a régiós érdeklődőkön túl Finnországból és Írországból is érkeztek diákok a BIB első nyári egyetemére, melyen a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával öt magyar felsőfokú közgazdasági, jogi, pénzügyi tanulmányait folytató hallgató térítésmentesen vehetett részt.

A BÉT oktatási leányvállalataként 2017 őszén indítottuk el oktatási programjainkat. Az intézet gyakorlatorientált kurzusai a pénzintézeti szektor működésének teljes spektrumát lefedve kínálnak szakmaspecifikus tőzsdei, banki-pénzügyi, hatósági és OKJ-s, valamint személyre szabott képzéseket a szakértőitől a felsővezetői szintig. Mintaértékű oktatási centrum jött létre, melynek célja olyan modern tudással rendelkező szakemberek képzése, akik képesek felismerni, elemezni a pénzpiaci kihívásokat és a hatékony megoldás érdekében felelős döntéseket hoznak.

A most zárult szemeszterben a BIB hagyományos banki-pénzügyi tanfolyamain 742 hallagató szerzett naprakész tudást. A hatósági, illetve OKJ-s képzéseken 1533 ügyfelekkel közvetlenül találkozó pénzintézeti munkatárs vett részt; a jelentkezők időbeosztásához rugalmasan alkalmazkodó E-learning oktatási formát pedig 1760 hallgatónk választotta.

ESCP X BIB Summer School team photo