BIB hírek

Események/Hírek

Panthera Solutions - Professzionális befektetői kurzus Budapesten is!

A Panthera Solutions kidolgozott kutatásaik és módszereik révén megfelelő megoldásokat tartalmaznak a heurisztikus menedzsment és a kvantitatív technikák használatára. Testre szabott megoldásokat kínálnak a kitűzött befektetési célok optimalizálásához és a kívánt versenyelőny eléréséhez.
A különböző vagyonkezelési területek nemzetközileg is elismert innovatív szakértői.

A Panthera Solutions kidolgozott kutatásaik és módszereik révén megfelelő megoldásokat tartalmaznak a heurisztikus menedzsment és a kvantitatív technikák használatára. Testre szabott megoldásokat kínálnak a kitűzött befektetési célok optimalizálásához és a kívánt versenyelőny eléréséhez. A különböző vagyonkezelési területek nemzetközileg is elismert innovatív szakértői.


Az elmúlt években az eszközallokációs alapelvek új generációja vált ismertté. A fogalommeghatározások és a kockázat fogalmai újradefiniálásra kerültek, ami földrengés-szerű változást eredményezett az iparágban. Azok a befektetők, akik nem értik a portfólióoptimalizálási eszközök generációi közötti különbségeket, nehezen tudják majd túlélni az egy egyre élesebb versenyt. Olyan helyzetbe kerülnek, mintha nem lenne iránytűjük, miközben tájékozódni akarnak a helyes útról – fogalmazott Markus Schuller, a cég alapítója és ügyvezető partnere.


A stratégiai eszközallokáció kritikus kiindulópontot jelent a portfóliószerkezetben. Alapvetően ez dönti el, hogy a befektető eléri-e a befektetési céljait. A befektetési döntéshozók befektetési filozófiájának, elveiknek és gondolkodásuknak megértése fontos stratégiai alapelemnek számít. A Stratégiai Eszközallokáció (SAA) és az alkalmazható magatartástudományok kombinálása pedig vadonatúj megközelítés, ma még csak néhány helyen tanulható Európában. A mi szakembereink lehetővé teszik a kurzusainkon résztvevők számára, hogy olyan csúcstechnológiájú megoldásokat tanuljanak meg, amelyek ezt a két perspektívát integrálják – fogalmazott a cégvezető.


A múltban a portfólióoptimalizálás olyan statikus modelleken történt, mint a Mean-Variance optimization (Modern Portfolio Theory); manapság azonban a világgazdaság hatásmechanizmusa egyre inkább összekapcsolódik és egymástól függő, egymással kölcsönhatásban álló elemekből épül fel. Olyan portfólióépítésre van tehát szükség, ami figyelembe veszi a kockázati tényezők diverzifikációját, az ok-okozati elemzés elvárásait és a heurisztikus analízis újszerű megoldásait. Amint hatékony tényezővé válnak a Choice Architecture Optimization, a Nudging és a Heuristics Management ismeretei a professzionális befektetők számára, úgy ezek interaktív előnyei is megjelenek. A kurzus alkalmával kialakuló műhelymunka célja, hogy a résztvevők a tanulságokat felhasználva későbbi munkájuk során a legtöbbet tehessék a befektetői profilok specializálása érdekében, mert a vagyonkezelő iparág túl földhözragadtnak bizonyult a tudásmenedzsmenttel kapcsolatos kérdésekben.


A négy modulból álló kurzus a befektetési folyamatok mentén mutatja be a legkorszerűbb SAA keretrendszer alkalmazását. Megtanulják a résztvevők, hogyan csökkenthetők, illetve hogyan kerülhetők el az érzelmi befektetések hibái és következményei, hogyan lehet felismerni a rutinszerű stratégiai eszközelosztási mítoszokat és hogyan lehet ezeket proaktívan kezelni. A kurzuson tanultak hatékony használata komoly versenyelőnyt jelenthet a közép-európai régió befektetői számára, mert ezek az új ismeretek még a nyugati kollégák számára is jórészt ismeretlenek – hangsúlyozta Markus Schueller.


A Panthera Solutions szakmai hátteréről bővebb információ:
https://www.linkedin.com/in/mhschuller/
https://blogs.cfainstitute.org/investor/author/markusschuller/


A BIB és a Panthera közös májusi és júniusi angol nyelvű kurzusaira itt lehet jelentkezni:
Introduction to third generation asset allocation
Strategic asset allocation and applied behavioural finance