BIB hírek

Események/Hírek

Pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s tanfolyam

A pénzügyi szektorban a tanfolyami képzéseknek manapság nincs nagy visszhangja, pedig a gyakorlat azt mutatja, ebben a munkaerőpiaci szegmensben sem csak diplomásokra van szükség. Január 22-26. között pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s tanfolyamot tartunk.

Az Országos Képzési Jegyzék azokat a tanfolyamokat veszi sorba, amelyek államilag elfogadott bizonyítványt adnak, azaz egy OKJ-s képesítéssel munkába lehet állni az adott területen. Az Országos Képzési Jegyzék tartalmazza a Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket. Ez korábban közel 900 szakképesítést tartalmazott, a korszerűbb szakképzési rendszer bevezetése után ez a szám mára a felére redukálódott.
Diploma vagy szakma? Nagy dilemma a tanulni vágyók körében, hogy felsőfokú vagy szakmát adó képzést válasszanak. A kérdésre adható legjobb választ sok minden befolyásolja, de talán a legjobb döntés, ha valaki a felsőfokú tanulmányai mellett az érdeklődésének megfelelő OKJ-s tanfolyamot is elvégez.
A pénzügyi szektorban biztos munkahelynek számítanak a pénztárosi, valutapénztárosi munkakörök, az ilyen képesítéssel könnyedén el lehet helyezkedni. A Budapest Institute of Banking által kínált tanulási lehetőség azoknak szól, akik egy gyakorlatorientált, harmincnégy órás tanfolyam és az azt követő sikeres komplex vizsga után ezen a területen képzelik el jövőjüket. A BIB felnőttképzési engedélyének száma: E-001707/2017