Menü

Pénzügyi Jogi Akadémia

A kurzus célja

Gyakorlatorientált és a pénzügyi szektor teljes egészét bemutató programsorozatunk minden jogász és joghallgató, valamint közgazdász és gazdaságtudományi képzésben résztvevő egyetemi hallgató számára korhatár nélkül rendelkezésre áll.

A Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Pénzügyi Jogi Akadémia programsorozat keretében, a Budapest Institute of Banking közreműködésével ezzel egy újabb lehetőséget kínál jogászok és joghallgatók, pénzügyi, gazdasági és jogi területeken dolgozó fiatal szakemberek, továbbá mindenki más számára, akik érdeklődnek a pénzügyek iránt. 

A képzés során elsajátíthatják a pénz- és tőkepiacot bemutató ismereteket, feltérképezik a pénzpiaci és tőkepiaci szolgáltatásokat, valamint a biztosítási szektorban alkalmazandó szabályozást és gyakorlatot. Megismerkednek az általuk is igénybe vett pénzügyi szolgáltatások gyakorlati működésével, megérthetik a pénzügyi folyamatokat, átfogó képet kaphatnak a pénzügyi szektor szereplőiről és a Magyar Nemzeti Bank működéséről. A Pénzügyi Jogi Akadémia programja alapja két egyetemi szakképzésnek is.

A résztvevők választása szerint a képzés végeztével vizsga letételére is van lehetőség. Akik nem vizsgáznak, a képzésben való részvételről igazolást, a sikeres vizsgát tevők tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány alkalmas arra, hogy a hallgatók, amennyiben diploma birtokában ezekre a képzésekre jelentkeznek — jogászok számára a Miskolci Egyetem által szervezett „Pénzpiaci szakjogász”, közgazdászok számára a Debreceni Egyetem által szervezett „Jogi szakokleveles pénzpiaci szakember” posztgraduális képzésekben — két-két beszámolóköteles tantárgyból a beszámolási kötelezettség alól mentesüljenek, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Deák Ferenc Továbbképző Intézete által szervezett tőkepiaci és bankszakjogász képzésben – kérelemre – a kredit bizottság döntése eredményeként kedvezményt kaphatnak .

A kurzus ára tartalmazza a vizsga díját.
Sikertelen vizsga esetén pótvizsgát szervezünk, melynek ára 10.000 Ft + 27 % ÁFA.

A kurzus tartalma

1.   Pénz- és banktörténet – pénzügyi közvetítő rendszer 

2.   A pénzügyi szektor szervezeti szabályai 

3.   A Magyar Nemzeti Bank – pénzügyi szervezetek fizetésképtelensége 

4.   Forrásgyűjtés – pénzforgalom – fizetési rendszerek – digitális biztonság 

5.   A hitelintézetek egyes finanszírozási műveletei 

6.   Befektetés és tőkepiac, a BÉT és a KELER 

7.   Biztosítási tevékenység, biztosítók, biztosítási termékek 

8.   Bankközi piacok – kriptoeszközök – pénzmosás elleni fellépés – pénzügyi vitarendezés 

 

A tanfolyam tavalyi felépítése és a tárgyalt témák a lap alján a "Felépítés" nevű dokumentumban tekinthető meg tákékoztatásként.
A tanfolyam tavalyi ütemezése a lap alján a "Kurzus tematika" nevű dokumentumban tekinthető meg tájékoztatásként.

A kurzus időtartama

A képzés szeptembertől májusig a tanévhez igazodóan tart, január kivételével havonta egy, így összesen nyolc alkalommal, alkalmanként négy előadással és a vírushelyzet függvényében, tervezetten HIBRID formában, azaz választhatóan személyes jelenléttel, vagy online zajlik. 8 alkalom (péntekenként), alkalmanként 10:00 – 16:00 között.

A kurzusra jelentkezhetnek

  • jogi egyetemi hallgatók (nappali és levelező egyaránt), 
  • jogi és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi diplomával rendelkező fiatalok,
  • minden további, a pénzügyek iránt érdeklődő fiatal, pályakezdő, senior szakértő számára nyitott idei programunk.

További részletek

A képzés ára: 170 000 FT + ÁFA
Jogász és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára a képzésen való részvételt kedvezményes áron biztosítjuk: 22 000 FT + ÁFA (azaz bruttó 27 940 Ft/fő). A hallgatói jogviszonyt igazolni szükséges. Kérjük, jelentkezése előtt vegye fel a kapcsolatot Pál Daniella oktatásszervezővel a pal.daniella@bib-edu.hu e-mail címen. A képzésre jelentkezés a BIB részéről küldött visszaigazoló e-mail alapján tekinthető véglegesnek.

Program megvalósításának tervezett formája: Hibrid

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

1 alkalom 6 óra
2023. 09. 29. - 2024. 05. 31.

170 000 Ft + ÁFA

Bruttó: 215 900 Ft

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2023.09.25.

Nettó: 170 000 Ft + ÁFA Ft

Bruttó: 215 900 Ft Ft
BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek