Menü

Befektetői kapcsolattartás (IR) felsőfokon

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


A tőkepiaci forrásbevonás, a nyilvános jelenlét izgalmas kihívásai közé tartozik a befektetőkkel való kapcsolattartás. A nyilvánosan működő társaságok a befektetők és a tulajdonosok kommunikációja kulcsfontosságú a cégek életében. Meghatározó jelentősége van nem csak a stratégiai célok kialakításánál, hanem a mindennapi működés során is. Kurzusunk lehetővé teszi, hogy a résztvevők neves tőkepiaci szakemberektől sajátítsák el a befektetői kapcsolattartás (IR) minőségi szintre emeléséhez szükséges ismereteket, gyakorlati tapasztalatokra, példákra alapozva, interaktív formában, miközben networking-lehetőséget is teremt, hogy a résztvevők más gyakorló szakemberekkel is megoszthassák tapasztalataikat.

A KURZUS TARTALMA


A nyilvános működéssel együtt járó jelentési kötelezettségeknek való megfelelés nagy odafigyelést és szakértelmet kíván. Az ehhez szükséges ismeretanyag összegyűjtéséhez és megértéséhez a leghitelesebb szakemberek közreműködésével kínálunk óriási segítséget a kurzus résztvevőinek, amely alapvetően a Befektetői kapcsolattartás (IR) alapjai elnevezésű kurzusra épül, annak néhány fontos vetületét emeli ki: a bennfentes kereskedelem, a pénzügyi riportok elkészítésének és a tőzsdei forgalomban tartási kötelezettségek legújabb és részletesebb szabályozását, gyakorlatát mutatja be, emellett foglalkozik az engedélyezési folyamatokkal is, amelyek a kibocsátókat érinthetik.

Befektetői kapcsolattartás (IR) felsőfokon c. képzésünk egy haladó kurzus, mely a A befektetői kapcsolattartás (IR) alapjai képzésünkre épül. Az alapozó képzésen elhangzottak nem kerülnek ismétlésre.

 

A KURZUS IDŐTARTAMA


Egynapos képzés.
 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 • Aktuális témák a pénzügyi beszámolókészítésben -  ESEF szabályozás, COVID hatásokat és egyéb aktuális kérdések 
 • Piaci visszaélések – a piaci visszaélések jogszabályi háttere és az MNB gyakorlati piacfelügyeleti tapasztalatai (bennfentes információ, bennfentes kereskedelem és bennfentes információ jogosulatlan közzététele, bennfentes jegyzékek, jogszerű magatartás, piaci tapogatózás, részvény-visszavásárlási programok, vezetők ügyletei és azok bejelentése, tilalmi időszak, piaci manipuláció fogalma és típusai)  
 • Tőzsdei bevezetés és forgalomban tartás szabályozása, valamint gyakorlata - kibocsátói jelentések közzététele, forgalomban tartási kötelezettségek a szabályozott piacon és az Xtend piacon, a leggyakoribb társasági események és ezek kezelésének helyes gyakorlata 

A KURZUS CÉLJAI

 • A befektetői kapcsolattartás minőségi javítása a tőzsdei cégek gyakorlatában.
 • Best practice átadása a leendő és gyakorló IR szakemberek, pénzügyi vezetők számára.
 • A Társaságok befektetőkkel és felügyeleti szervekkel való kommunikációjának erősítése.
 • A magyar tőkepiaci jogszabályi környezet előírásainak összefoglalása.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


Kurzusunkra elsősorban az alábbi foglalkozási körű jelentkezőket várjuk:

 • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók vállalatvezetőit
 • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók újonnan kinevezett IR és PR menedzsereit, pénzügyi vezetőit
 • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók IR és PR munkatársait, pénzügyi vezetőit
 • Leendő Xtend piaci kibocsátók kijelölt tanácsadóinak munkatársait

 

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

[email protected]

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek