Menü

Minősített Befektetési Tanácsadó (MBT)

Tanácsadás nemzetközi szinten - felkészülés akár 100 %-ban online módon


A jó pénzügyi tanácsadók iránt folyamatosan nő az igény. Az elmúlt évek negatív tapasztalatai az embereket egyre tudatosabb öngondoskodásra és pénzügyeik tudatos tervezésére sarkallja. Ehhez szükség van a szakértő, megbízható segítségre, a szakképzett pénzügyi-befektetési tanácsadókra. Most lehetőséget kínálunk, hogy megszerezze mindazt a tudást, amellyel sikeres és elismert tanácsadóvá válhat – újdonságként most európai oklevéllel, eddigi vizsgái (pl. MiFID II) teljes beszámításával!

„Jól felkészült oktatók, logikus felépítés, egyszerű fogalmazás, közérthetőség.”

Az elmúlt 10 évben több nagybank prémium- és privátbanki tanácsadói, valamint nagy biztosítók tanácsadói számára került nagy sikerrel megrendezésre Minősített Befektetési Tanácsadó (MBT) képzés. Erre a sikerre alapozva, 2019 őszén a program megkapta az EFPA (European Financial Planning Association) akkreditációját, amellyel a Bankárképző – közösen a Budapest Institute of Bankinggel (BIB) – immár egy nemzetközileg széles körben elismert európai oklevelet tud biztosítani hallgatói számára. Az együttműködés eredményképp további előny, hogy a MiFID II képzés teljes időtartama és vizsgája beszámítható az MBT képzésbe, mely így jóval rövidebb és kedvezőbb árú is ezen kollégák számára.

A KÉPZÉS AKÁR TELJESEN ONLINE FORMÁBAN IS ELVÉGEZHETŐ

Az aktuális oktatási alkalmat kedd esténként (16:30-19:45) élőben követheti Webex-en keresztül (a Cisco professzionális alkalmazása). A képzési alkalmak rendkívül interaktívak, a távolról bekapcsolódó hallgatók is folyamatosan kérdezhetnek az oktatótól chaten vagy akár élőszóban. Hallgatóink hozzáférést (felhasználónév és jelszó) kapnak a Bankárképző e-learning rendszeréhez, ahol megtalálhatóak valamennyi már lezajlott modulokhoz kapcsolódóan a képzési alkalmak írott anyagai, amelyek segítséget nyújtanak a nemzetközi (de magyar nyelvű) vizsgára való felkészülésben. Ezek az anyagok a képzés indulásától számított 1 évig hozzáférhetőek a hallgatók számára. Az e-learning rendszert a világ bármely pontjáról, bármilyen eszközön (számítógép, tablet, okostelefon), az interneten keresztül bármikor (0-24), korlátlanul elérheti! Jelentkezzen a programra most, és lépjen be a befektetési tanácsadók elit klubjába

Nemzetközi tanúsítvány

A képzés sikeres elvégzésével a hallgatók megszerzik az EFPA által kibocsátott EIP© (European Investment Practitioner) képesítést.

Az EFPA (European Financial Planning Association) a legnagyobb és legelismertebb szakmai engedélyező, szabályalkotó és hitelesítő testület Európában a befektetési tanácsadás és pénzügyi tervezés területén. Az EFPA teljesen autonóm szakmai testületeként az SQC (Standards and Qualifications Committee) több mint 60 európai egyetemet, illetve banki és biztosítási képzőintézményt akkreditált.

A nemzetközileg akkreditált MBT képzés célja, hogy olyan magas szintű gyakorlati ismereteket nyújtson a pénzügyi tanácsadás területén, melyek biztosítják, hogy a képzést elvégző hallgatók európai szinten is egységes, magas szakmai színvonalú és megbízható befektetési tanácsadási szolgáltatást tudjanak nyújtani ügyfeleik részére.

Az MBT képzés keretében a hallgatók megismerik a pénzügyi piacok működését, a pénzügyi termékek sajátosságait, és egy olyan értékesítési szemléletet sajátítanak el, melynek segítségével átfogó és személyre szabott szolgáltatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek. A képzés kialakítása során jelentős hangsúly került az etikai irányelvekre: a képzés keretében a hallgatók megismerik az Etikai Kódex iránymutatásait, illetve a nemzeti tagszervezetben (Magyarországon a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa) való tagság egyik feltétele is az Etikai Kódex szabályainak elfogadása és betartása.

Kinek ajánljuk?

Megfelelő perspektívát kínál a képzés mindazoknak, akik:

 • már jelenleg is befektetési vagy pénzügyi tanácsadóként, esetleg privát bankárként dolgoznak,
 • szeretnének magasabb pozíciót elérni, esetleg külföldi elhelyezkedésben gondolkodnak,
 • saját befektetéseinek kezelése céljából szeretnének szaktudást gyűjteni,
 • karrierváltásban gondolkodnak,
 • család vagy munka mellett szeretnék képezni magukat,
 • saját vállalkozásuk sikerességét szeretnék növelni,
 • szeretnének naprakész, a legfrissebb szabályozásoknak megfelelő szakmai tudást szerezni.

Időtartam, tantárgyak

A tanórák hétköznaponként 16:30 és 19:45 óra között kerülnek megtartásra a Bankárképzőben (1011 Bp. Szalag utca 19.). Az órarend összeállításakor igyekszünk a hallgatók igényeihez alkalmazkodni, a hosszúhétvégéket és ünnepeket figyelembe véve.
Az európai oklevelet adó MBT képzés

 • a MiFID II képzést elvégzettek számára mindössze 6,5 napos, és csak a MiFID II-n nem szereplő modulokból kell vizsgázni. 
 • ezen felül az 1a modult, (A gazdasági környezet hatása a befektetési piacokra) a VAP képesítéssel rendelkezőknek beszámítjuk a képzési díj számításánál (vizsgázniuk viszont kötelező a tárgyból)

Modul

Időtartam (nap)

A gazdasági környezet hatása a befektetési piacokra (1)

Befektetések adózása (1)

Személyes kockázati menedzsment (1)

A portfólió kialakítás elmélete, teljesítményértékelés (1,5)

Az ügyfél igényeinek felmérése (0,5)

A portfólió kialakítás gyakorlata (1)

Vizsgafelkészítő konzultáció (0,5)

Összesen (6,5)

A befektetések szabályozási környezete és etika (MiFID II-t nem elvégzetteknek; ONLINE) (1)

Befektetési piacok és termékek jellemzői (MiFID II-n nem elvégzetteknek, ONLINE) (2,5)

Összesen MiFID II vizsgával nem rendelkezőknek (10)

A tanórákon való megjelenés nem követelmény, azonban ajánlott a tananyag könnyebb elsajátítása szempontjából. Az eredményes tanulást segítve minden tananyagot közzéteszünk a Bankárképző saját e-learning felületén. Azok számára, akik nem tudnak részt venni egy-egy alkalmon, lehetőségük van a feltöltött tananyagból tanulniuk, és egyes tantárgyak esetében a hallgatók online teszteken is gyakorolhatják a nehezebb vizsgapéldákat. Ezzel lehetővé tesszük a hatékony tanulást, és a hallgatók egymás közti – valamint az oktatókkal történő – kommunikációját is. 

Vizsga

A képzés írásbeli vizsgával zárul. A tanórák, valamint az e-learning rendszerbe feltöltött tananyagok mellett a vizsga előtt egy fél napos konzultációval is segítjük a vizsgára való sikeres felkészülést. A vizsga a Nemzetközi Bankárképző szervezésében kerül lebonyolításra.

Ár

A feltüntetett képzési díjak tartalmazzák a nemzetközi EIP (European Investment Practitioner) tanúsítvány díját és egyszeri vizsgadíjat. Sikertelen vizsga esetén a pótvizsga díja 50 000 Ft + ÁFA.

A képzés kedvezményes díj mellett érhető el:

 • MiFID II speciális képzési programot teljesítőknek: 395.000 Ft + ÁFA
 • VAP képesítéssel rendelkezőknek: 345.000 Ft + ÁFA.

A képzés helyszíne

Nemzetközi Bankárképző Központ
1011 Budapest, Szalag utca 19.

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését, keresse munkatársainkat:

PartnerünkBiB partner logó
További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek