Menü

Távoli ügyfél-átvilágítás, online szerződéskötés

A KURZUS TARTALMA

A kurzusunkon ismertetjük az online megoldásokkal történő ügyfélszerződésekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő technikai-jogi kérdéseket, elsősorban a hitelintézeti szektorra vonatkozóan. Bemutatjuk, hogy az egyes technológiai megoldások hogyan alkalmazhatók a vonatkozó jogi előírásoknak megfelelően, elősorban az ügyfelek távoli azonosítására, a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni jogszabályok szerinti átvilágítására, valamint az online szerződéskötésére fókuszálva. A szerződéskötési folyamatban érintett fő fogyasztóvédelmi szempontokra is kitérünk: így például az ügyféltájékoztatásra, a szerződés ügyfélpéldányának hiteles átadására, a szerződés érvénytelenségre, egyéb különleges szabályokra, valamint az érintettek vonatkozásában az adatvédelmi és speciális titokvédelmi szabályokra. A képzésben nem kap hangsúlyt a hitelezésre vonatkozó nem technikai kérdések kezelése.

A KURZUS CÉLJA

A kurzus alapvető célja, hogy a résztvevők megismerjék a távoli szerződéskötés folyamatára vonatkozó technikai, informatikai és információbiztonsági jogszabályi előírásokat és ismeretet szerezzenek azok alkalmazhatóságára vonatkozóan is.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

A kurzus elsősorban a hitelintézeti és a FinTech szektor szakemberei számára ajánlott, főleg az informatikai, informatikai biztonsági, jogi, ügyfélszolgálati, pénzmosási, adatbiztonsági, compliance és belső ellenőrzési területeken dolgozók kaphatnak hasznos ismereteket a távoli ügyfélazonosításra és szerződéskötésre vonatkozóan. 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

Modul 1.
Általános áttekintés, az online szerződéskötés célja, hatása, előnyei
Modul 2.
Az online szerződéskötés módja, biztonsága, hitelessége, megfelelősége
Modul 3.
Az online szerződéskötés folyamatba illesztése, bevezetése
Modul 4.
A személyes- és titok körébe sorolt adatok kezelése az online hitelezés során

PartnerünkBiB partner logó
További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek