Menü

Vállalati pénzügyi kimutatások elemzése

Miért tartjuk fontosnak

Minden vállalat évente nyilvánosságra hozza számviteli beszámolóját, lehetőséget biztosítva üzleti partnereinek, a hatóságoknak és más piaci szereplőknek, hogy tájékozódjanak teljesítménye, megbízhatósága felől. Miközben azonban a legtöbb számviteli kurzuson részletesen tanítják a kimutatások összeállítását, azok értelmezése, a számok „olvasása” sokszor csak nagyon kevés hangsúlyt kap. Pedig a legtöbb szakembernek inkább arra volna szüksége, hogy a kimutatások adataiból arra tudjon következtetni, hogy mi történt az adott cégnél, s ez alapján mire lehet számítani a jövőben. E kurzus ezt a hiányt pótolja.

A kurzus tartalma

A kurzus résztvevői saját laptopjukon dolgozva megismerik az alapvető pénzügyi kimutatások szerkezetét, sorainak jelentését, a köztük lévő kapcsolatokat. Kitérünk a különféle trendek értelmezésére, a pénzügyi mutatószámok használatára és azok üzleti tervezésben való felhasználására is. A résztvevők valós esetek feldolgozásával készült esettanulmányokon keresztül ismerik meg a kimutatáselemzés speciális fogásait és buktatóit.

A kurzus céljai

A kurzus résztvevői:

  • megismerik a pénzügyi kimutatások közti kapcsolatokat,
  • megtanulják a megfelelő viszonyítási alapok kiválasztását és a trendek értelmezését,
  • alkalmazzák a pénzügyi mutatószámokat és elemzéseket készítenek.

Kinek ajánljuk a kurzust

A pénzügyi kimutatások értelmezése mindenki számára hasznos, akinek munkája során üzleti partnerekről, leányvállalatokról és érdekeltségekről, befektetési célpontokról és konkurensekről kell véleményt alkotnia. Így különösen az értékesítés, a hitelezés, a befektetés, a kontrolling, a pénzügyi elemzés és tervezés, a számvitel, az audit, a szabályozás és felügyelet, valamint a kockázatkezelés területén dolgozók profitálhatnak a képzésből.

A kurzus felépítése

Modul 1: Pénzügyi kimutatások értelmezése és kapcsolataik
Modul 2: Az üzleti cash flow számítása és értelmezése
Modul 3: Pénzügyi mutatószámok
Modul 4: Ágazati, finanszírozási és életciklus sajátosságok

Vizsga: nincs

A kurzus időtartama

Kétnapos képzés. 2021. december 9-10. 09:00-16:30

Platform: ONLINE (Zoom/MS Teams)

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek