Menü

E-aláírás Magyarországon – aktuális megoldások és azon túl

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

Az elektronikus aláírás a digitális transzformációs projektek kulcsfontosságú eleme. 2014 szeptembere óta az eIDAS Rendelet az EU összes tagállamában elismeri az elektronikus aláírások hitelességét. A hétköznapi tapasztalatunk azonban az, hogy még mindig hiányos a tudásunk az elektronikus aláírások egyes fajtáinak joghatásaival, kötelező erejével kapcsolatban egy-egy ország joghatósága alatt. A képzés világos útmutatást ad a mindennapi üzleti- és magánügyek elektronikus intézéséhez Magyarországon – kifejezetten a jogi kötelezettségvállalásra alkalmas és hazánkban hivatalosan elfogadott elektronikus aláírások szemszögéből.

A KURZUS TARTALMA

A képzés során áttekintjük a Magyarországon hivatalosan elfogadható és érvényesíthető jogi kötelezettségvállalást lehetővé tevő e-aláírási megoldásokat, összehasonlító szempontok szerint. Elemezzük a hagyományos, tintával papírra írt kézjegy itthon elérhető elektronikus alternatíváit és ezek joghatásait. Továbbá kitekintünk a nemzetközi, határokon átívelő e-aláírás megoldásokra és ízelítőt adunk a digitális szerződéses életciklus és a jogi digitalizáció egyéb okos megoldásaiból is.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

A webinárium egy 2 órás modulból áll. A feliratkozást követően a résztvevőknek (még a képzést megelőzően) megküldjük az "e-Aláírás Magyarországon - gyakorlati útmutató" című szakmai elemzést (PDF). Így lehetőséget adunk előzetesen is tájékozódni a képzés alapjául szolgáló szempontokról (e-aláírások eIDAS Rendelet szerinti besorolása, gyakorlati alkalmazási területei, eszközigénye, joghatásai) amiket a webinárium során részletesen kifejtünk. A résztvevőknek konkrét kérdésekkel is érdemes készülniük a webináriumra. A gyakorlatias célkitűzések megvalósulása érdekében a képzésünkön támogatjuk az interaktív kommunikációt és számítunk a résztvevők együttműködésére.

A KURZUS IDŐTARTAMA

2 órás online képzés. 13:00 - 15:00 óra között.

A KURZUS CÉLJA

A webinárium célja az, hogy gyakorlati szempontokat követve elemezzük és helyezzük perspektívába az e-aláírások hétköznapi használatát. Kiemelten foglalkozunk azokkal a megoldásokkal, amelyek az üzleti folyamatokat leginkább támogatják, ezzel jogi oldalról is elősegítve a magyar gazdaság digitális átállását.

A kurzus célja továbbá, hogy szakmai fórumot és tudásbázist biztosítson a résztvevők és az általuk képviselt szervezetek számára annak érdekében, hogy Magyarországon minél előbb meghonosulhassanakk azok a jogi technológiai ismeretek és gyakorlati alkalmazási modellek, amelyek régiónkban és nemzetközileg is irányadóak.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

Vállalati jogászoknak, ügyvédeknek, üzleti döntéshozóknak és mindazoknak, akik digitális eszközök alkalmazásával szeretnék emelni a jogi és üzleti munkafolyamatok szakmai színvonalát és hatékonyságát.

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek