Menü

Kriptoeszközök szabályozása: Az EU visszavág?

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

 

Úgy tűnik az Európai Bizottság szeretne végett vetni a „kripto Vadnyugatnak” Európában. Ezért ambiciózus tervezettel állt elő a kriptoeszközök és a velük kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók (tőzsdék, váltók stb.) szabályozására. Szükség van szabályozásra. A véleményvezérek nyilatkozataikkal képesek az árfolyamok befolyásolására, és a hackelések is mindennaposak. Mindez károkat okoz a befektetőknek és aláássa a technológia és a szereplők iránti bizalmat. Másik oldalról kérdéses: vajon képes lesz-e az ilyen kockázatok mérséklésére a szabályozás, úgy, hogy közben védi a fogyasztókat és elősegíti az innovációt?

A tervezet jelenlegi állapota szerint a szabályozás hamarosan alkalmazandó lenne a magyar piaci szereplőkre is. Ezért valamennyi érintettnek – legyen az új belépő, vagy már piacon lévő vállalkozás, befektető, potenciális befektető – érdemes ismerkedni az új szabályozással.

 

A KURZUS TARTALMA

 

A kurzuson bemutatjuk az uniós szabályozás főbb irányait, kiemelve, hogy milyen mederbe kívánja az Európai Bizottság terelni a kriptoeszközöket. Megvizsgáljuk az aktuális, gyakorlati jelentőséggel bíró piaci trendeket és összevetjük őket a tervezett szabályozással. Az Inlock.io képviseletében előadó Csabai Csaba megosztja a véleményét a tervezet jelenlegi állapotáról, valamint arról, hogy milyen módon befolyásolja a szabályozás az Inlock kölcsön platform működését.
 

A KURZUS IDŐTARTAMA


2,5 órás online képzés.
 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 

1. BEVEZETÉS: A kriptoeszközök piaci trendjeinek bemutatása és SWOT elemzése. Van-e jogi kockázat? Szabályozással kell ezt kezelni?

2. Mit és hogyan akar kezelni a MiCA? A tervezet kritikai bemutatása.

3. Mit mond a piaci szereplő? A MiCA a piac szemszögéből.

4. Esetleges viták és eszmecsere az előadók között.

5. ÖSSZEFOGLALÁS: konklúzió, jövőbeli fejlődési irányok.

 

A KURZUS CÉLJAI

 

A kurzus legfőbb célkitűzései között szerepel, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak az új európai szabályozásról. A megszerzett tudás birtokában a részvevők a szabályozás alapján képesek lesznek önálló „kriptostratégia” kialakítására és a szabályozásnak megfelelő üzleti modell létrehozására. Mindez hatalmas versenyelőnyt jelenthet az egyre fokozódó versenyben. A fent leírtakon felül, jó hatással bírhat a haza kriptopiacra is és megdöntheti a kriptoeszközök csak „bűnös és veszélyes dolgok lehetnek” meggyőződést.

 

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

 

Kriptoeszközökkel kapcsolatos szolgáltatást nyújtó szolgáltatók munkatársai és fejlesztői, befektetők és kriptoeszközök megismerése iránt nyitott érdeklődők részére egyaránt.

 

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek