Menü

Kriptoeszközök szabályozása: Az EU visszavág?

Miért tartjuk fontosnak

A kriptoeszközök világa Európában és világban a szemünk előtt bővül és alakul. Az új fizetési megoldások, decentralizált pénzügyek, vagy éppen a metaverzumok megjelenése egy új, hatékony – inkább decentralizált – pénzügyi világ ígéretével kecsegtet. De az éremnek van egy másik oldala is.

A megjelenő termékek bonyolultak és gyakran kevés információ ismert róluk, a véleményvezérek nyilatkozataikkal képesek az árfolyamok befolyásolására, és a hackelések is mindennaposok. Mindez károkat okoz a befektetőknek és megingatja a technológia és szereplők iránti bizalmat. Emiatt szükséges a szabályozás. Legyen vége a „kripto Vadnyugatnak” Európában. Ennek megvalósítása érdekében Az Európai Unió szabályozóinak ambiciózus terve – a kriptoeszközök és a velük kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók (tőzsdék, váltók stb.) szabályozásáról – halad az elfogadás felé. Kérdéses azonban, hogy képes lesz-e az ilyen kockázatok mérséklésére a szabályozás, úgy, hogy közben védi a fogyasztókat és elősegíti az innovációt?

A tervezet jelenlegi állapota szerint a szabályozás hamarosan alkalmazandó lenne a magyar piaci szereplőre is. Ezért valamennyi érintettnek – legyen az új belépő, vagy már piacon lévő vállalkozás, befektető, potenciális befektető – érdemes ismerkedni az új szabályozással.

A kurzus tartalma

A kurzuson bemutatjuk az uniós szabályozás főbb irányait, kiemelve, hogy milyen mederbe kívánják az uniós szabályozók terelni a kriptoeszközöket. Megvizsgáljuk az aktuális, gyakorlati jelentőséggel bíró piaci trendeket és összevetjük őket a szabályozás utolsó ismert állapotával.

A kurzus céljai

A kurzus legfőbb célkitűzései között szerepel, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak az új európai szabályozásról. A megszerzett tudás birtokában a szabályozás alapján képesek lesznek önálló „kriptostratégia” kialakítására és a szabályozásnak megfelelő üzleti modell létrehozására. Mindez hatalmas versenyelőnyt jelenthet az egyre fokozódó versenyben. A fent leírtakon felül, jó hatással bírhat a haza kriptopiacra is, és szembesítheti az érdekelt feleket a kriptoeszközök nyilvánvaló előnyeivel és tagadhatatlan kockázataival is.

Kinek ajánljuk a kurzust

Kriptoeszközökkel kapcsolatos szolgáltatást nyújtó szolgáltatók munkatársai és fejlesztői, befektetők és kriptoeszközök megismerése iránt nyitott érdeklődők részére egyaránt ajánljuk.

A kurzus felépítése

  • BEVEZETÉS: A kriptoeszközök piaci trendjeinek bemutatása és SWOT elemzése. Van-e jogi kockázat? Szabályozással kell ezt kezelni?
  • Mit és hogyan akar kezelni a MiCA? A tervezet kritikai bemutatása.
  • Mit mond a piaci szereplő? A MiCA a piac szemszögéből.
  • Esetleges viták és eszmecsere az előadók között.
  • ÖSSZEFOGLALÁS: konklúzió, jövőbeli fejlődési irányok.

A kurzus időtartama

2,5 órás képzés, tervezetten hibrid formában (online és/vagy jelenléti).

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

1 x 2 óra2022. 10. 14.

38 000 Ft + ÁFA

Bruttó: 48 260 Ft

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2022.10.07.

Nettó: 38 000 Ft + ÁFA Ft

Bruttó: 48 260 Ft Ft
BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek