Menü

Compliance és digitalizáció

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK
 

A pénzügyi szolgáltatásokat érintő új digitális megoldások, az újonnan piacra lépő FinTech-vállalkozások megtörik a klasszikus banki, pénzügyi szolgáltatások évszázados egyeduralmát, új csatornákat nyitva az ügyfelek számára. Megjelenésük fokozza a versenyt, de veszélyeket, illetve a már ismert működési és biztonsági kockázatok súlyosbodása mellett új kockázatokat is hordoznak, miközben működésük alapvető szabályozási, compliance és etikai kérdéseket is felvet.

A KURZUS TARTALMA
 

A kurzus során ismertetjük a digitális világ új technológiáit, a mesterséges intelligencia, a big data-elemzés, a blokklánc és a felhő alapú technológiákat érintő, a pénzügyi szektorba hozott újdonságokat, továbbá a kapcsolódó előnyöket és veszélyeket. Részletesen bemutatjuk a nemzeti és nemzetközi szabályozási környezetet és kitérünk a szabályozó szereplők felelősségére is. Végezetül részletesen tárgyaljuk a kapcsolódó compliance szempontokat és feladatokat, illetve etikai kérdéseket.  

A KURZUS IDŐTARTAMA
 

Egynapos képzés.

KURZUS FELÉPÍTÉSE
 

Modul 1: Compliance funkció célja, szerepe

Modul 2: Új technológiák, szereplők, szolgáltatások előnyei és kockázatai

Modul 3: Digitalizációhoz, mesterséges intelligenciához és robotizációhoz kapcsolódó szabályozási környezet

Modul 4: Kapcsolódó compliance kockázatok, szempontok és feladatok

Modul 5: Csalásmegelőzés, gyakori banki csalási forgatókönyvek

Modul 6: Pénzmosás megelőzés és compliance

Modul 7: Etikai kérdések

Modul 8: Kerekasztal-beszélgetés Előadóink és Résztvevőink bevonásával

A KURZUS CÉLJAI 
 

Célunk, hogy a kurzus folyamán bemutassuk a pénzügyi szektorban bekövetkezett lényeges változásokat és újdonságokat, szabályozási környezetet, compliance szempontokat és etikai kérdéseket annak érdekében, hogy mindezen ismeretek birtokában a kurzus résztvevői munkájuk során felismerjék a digitalizációhoz kapcsolódó compliance-releváns helyzeteket és meg tudják tenni a megfelelő lépéseket azok kezelése érdekében, továbbá hathatós támogatást tudjanak nyújtani munkáltatójuk számára a szabályok betartásában, valamint a tisztességes és etikus magatartás biztosításában.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST
 

A kurzus megfelelő ismereteket biztosít a compliance feladatokkal megbízott, illetve ezen terület iránt érdeklődő szakemberek mellett a belső ellenőrzésen, valamint egyéb kontroll funkcióban vagy szakmai területen dolgozó szakemberek számára is. Felépítése alapján alkalmas arra, hogy a több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, de akár a junior munkatársak számára is hasznosítható tudást adjon át.

 

További részletek
 

A képzést online formában (Zoom) tartjuk meg.

A képzésen való részvétellel az ISACA (Information Systems Audit and Control Association) Magyarországi Egyesülete által CPE pontok ismertethetőek el!

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek