Menü

Kiberbiztonsági ellenállóképesség – 360 fokos nézet

A képzés teljesítése esetén 5 CPE pont igényelhető.

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK
 

A kiberbiztonsági ellenállóképesség jelentősége a cégek életében egyre nő, ahogy az informatikai rendszerektől való függés a digitalizáció térhódításával egyre erősebb. Ebben a környezetben a kiberbiztonsági incidensek vagy támadások kockázatai egyre súlyosabbak, ezért fontos, hogy reálisan fel tudjuk mérni és szükség esetén fejleszteni tudjuk cégünk kiberbiztonsági ellenállóképességét.

MI A TARTALMA
 

A kurzus során három különböző szempontból – a felügyeleti hatóság, a belső ellenőr és az informatikai biztonsági felelős szemszögéből – engednek betekintést az előadók abba, mit és hogyan érdemes vizsgálni, mérni vagy gyakorlatok során megvalósítani ahhoz, hogy minél pontosabb képet kaphassunk a szervezet kiberbiztonsági ellenállóképességéről.

KINEK AJÁNLJUK
 

IT biztonsági szakembereknek, informatikusoknak, belső ellenőröknek, tanácsadóknak

TEMATIKA
 

  1. Mi az a kiberbiztonsági ellenállóképesség (cyber resilience)? Hogyan tudjuk mérni? (Biró Gabriella, MNB Informatikai felügyeleti főosztály, főosztályvezető)

  2. Mit vár el az MNB a felügyelt intézményektől? Mit vizsgál a felügyelet, ha a kiberbiztonsági ellenállóképességet vizsgálja? (Biró Gabriella, MNB Informatikai felügyeleti főosztály, főosztályvezető)

  3. Mit vizsgálhat proaktívan és reaktívan a belső ellenőrzés a kiberbiztonsági ellenállóképességgel kapcsolatban? (Oláh Róbert, MNB Belső ellenőrzés, kiemelt vezető auditor)

  4. Hogyan csináljuk jól a gyakorlatban? Tippek és trükkük egy gyakorló informatikai biztonsági szakértőtől. (dr. Hontert Gábor, MNB Informatikai biztonsági főosztály, főosztályvezető)


A KURZUS IDŐTARTAMA
 

1 napos online képzés.

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek