Menü

ESG, avagy egy új lehetőség a KKV-k életében

A képzést a Budapesti Értéktőzsde által meghirdetett, a „KKV szektor hatékonyságának növelése, elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” megnevezésű, GINOP-1.1.7-17 azonosítószámú projekt és a „BÉT Mentoring program a Közép-magyarországi régióban” c. kiemelt projekt keretében indul (A Felhívás kódszáma: BÉT-KMR-4). A képzés díja a kis- és középvállalkozások számára 100 százalékos támogatási intenzitással vissza nem térítendő de minimis támogatásként elszámolható. A Budapest Institute of Banking Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által akkreditált ESG képző intézmény.

A program kifutásával a jelentkezési határidő: 2023. március 10.

A keret kimerülése közeledtével, a pályázatok a BÉT irányába történő beérkezési sorrendje az irányadó.

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK?

Az utóbbi években az ESG szemlélet - azaz a gazdálkodó szervezetek által kiváltott környezeti és társadalmi hatások, továbbá a vezetői döntéshozatali folyamatok szisztematikus értékelése és beépítése a szervezetek működésébe - globális térnyerésének vagyunk szemtanúi, amely a befektetői, finanszírozói és a vállalatvezetői érdekeltekre is nagy hatással van. Egyre inkább látható az, hogy az ESG szemlélet alkalmazása a hosszútávú nyereségesség kulcstényezőjévé válik, nem csupán a nagyobb vállalatok körében, de a KKV-k között is.

A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés fő célja az ESG alapismertek és módszertani keretek átadása, a képzésen résztvevők felkészítése az ESG szemlélet térnyerését követő kihívásokra. A képzés hozzá kíván járulni a KKV-k fenntartható fejlődési céljainak megvalósításához olyan ismeretekkel rendelkező szakértők kibocsátásával, akik képesek felismerni a vállalatukat érintő és a fenntarthatósághoz kapcsolódó kockázatokat, valamint ezen kockázatok hatékony kezelésében rejlő üzleti lehetőségeket.

KINEK AJÁNLJUK?

Elsősorban a KKV-k tulajdonosi és menedzsment rétegének, kiemelten a stratégiai döntéshozóknak. A képzést erős szemléletformáló célja okán azonban jó szívvel ajánljuk a marketing és PR területen dolgozó szakértőknek, továbbá minden olyan munkavállalónak is, akik érdeklődnek a fenntarthatóság témakörének vállalati működésre gyakorolt hatásai iránt.

MIÉRT A BIB?

Mert képzésünkön Magyarország elismert szakértőitől, első kézből sajátíthatják el a résztvevők az ESG szemléletmódot. Büszkék vagyunk arra, hogy objektív szemléletben mutatjuk be a fenntarthatóság témakörét, amely lehetőséget ad a résztvevők számára saját nézőpontjuk kialakítására és a vállalati értékteremtés egy új forrásának felismerésére.

KÉPZÉS TARTALMA

A képzés során a résztvevők elméleti és gyakorlati tudást szereznek arról, hogy milyen elvárásokat támaszt velük szemben az ESG értékelés és jelentéstétel, melyek a legfontosabb ESG-kihívások, ESG-jogszabályok, ajánlások, vállalati ESG-adaptációs lépések és melyek a legfontosabb hazai és nemzetközi ESG-trendek. A résztvevők gyakorlatban hasznosítható tudást szereznek arról, hogy mindez hogyan ültethető át a KKV-k napi működésébe.

KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

A képzés összeállítása során, arra törekedtünk, hogy minél több tudást adjunk át, figyelembe véve a KKV vezetők elfoglalt mindennapjait. Éppen ezért az 5x45 perces időtartamú képzésünk elméleti és gyakorlati képzési elemeket is felvonultatva segíti elő a téma elsajátítását a következő tematikával:

  • Bevezetés: Az alapfogalmak és definíciók megismerése, a jelenlegi ESG trendek bemutatása
  • ESG és a KKV-k: ESG szerepe az KKV-k életében, gyakorlati példákkal bemutatva
  • Követelmények, elvárások: ESG elvárások, szabályozási háttér gyakorlatorientált bemutatása
  • Lehetőségek, perspektívák: Zöld, fenntarthatósági és ESG alapú finanszírozás megismerése esettanulmányokkal
  • Implementációs kérdések: Az elhangzottak szintetizáló áttekintése; ESG puzzle-ok összeillesztése

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Képzés időtartama: 5*45 perc (9:00-13:15 két szünettel)

Képzési helyszín jelenléti oktatást választva: Mercure Budapest Castlehill

A képzés elvégzésével a Budapest Institute of Banking Zrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elismerését igazoló tanúsítványt állít ki.

Képzési időpontok

  • 2023. március 27. (hétfő)

KÉPZÉSSEL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN KERESSE KOLLÉGÁinkat:

Kaltenecker Károly

+36 30 147 0028

kaltenecker.karoly@bib-edu.hu

Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

1 alkalom 5 óra
2023. 03. 27.

Ingyenes

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2023.03.24. (már csak 4 nap!)

Ingyenes

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek