Menü

DORA rendelet & jogharmonizáció

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

2022. december 27-én, közel 2 évnyi jogalkotási egyeztetés és tárgyalást követően, megjelent az EU Hivatalos Lapjában a pénzügyi ágazat digitális működési rezilienciájáról szóló (EU) 2022/2554 rendelet (DORA rendelet).

A KURZUS TARTALMA

A képzés keretében bemutatásra kerülnek a rendelet főbb előírásai, valamint a következő 2 évben, az implementáció és a részletszabályok kidolgozása során felmerülő kihívások és feladatok ismertetésére kerül sor.

A KURZUS CÉLJAI

A rendelet fő célja, hogy a NIS 2 irányelv lex specialis-aként, a teljes pénzügyi szektorra vonatkozó, uniós szintű, egységes ellenállóképességi előírásokat fogalmazzon meg. A rendelet ennek megfelelően előírásokat fogalmaz meg IKT kockázatok kezelése, incidens bejelentés, tesztelés, valamint IKT harmadik fél szolgáltatókkal kapcsolatos követelmények és felvigyázói keretrendszer létrehozására vonatkozóan, melyek 2025. január 17-től kötelezően alkalmazandóak.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

A kurzust elsősorban

  • pénzintézeti IT biztonsági felelősöknek,
  • biztonsági vezetőknek,
  • IT vezetőknek,
  • IT belső ellenőröknek és
  • IT biztonsági tanácsadóknak
  • banki compliance szakértőknek;
  • vállalati compliance szakértőknek;
  • belső ellenőröknek ajánljuk.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

Tikos Anita szakértőnk előadásának relevanciája egyrészt abban rejlik, hogy ő véleményezte hazai oldalon a rendeletet az előkészítési, szövegezési fázisában. Betűről-betűre ismeri a szöveget, emellett tisztában van az egyes rendelkezések miértjeivel, háttérinformációkkal és indokokkal rendelkezik a rendelet végleges tartalma megszületéséről – mindezen információkat fogja megosztani a résztvevőkkel.

Szegfű László szakértőnk a jogharmonizációra vonatkozóan ismerteti a folyamatokat.

A KURZUS IDŐTARTAMA

Félnapos, 4 tanórás kurzus, 09:00 – 12:30 között.
Megvalósítás formája: HIBRID, azaz preferáltan jelenléti forma, ám adott az online csatlakozási lehetőség is résztvevőink számára.
Helyszínünk: Mercure Budapest Castle Hill hotel 

A kurzus elvégzésére 3,5 CPE pont kapható.

PartnerünkBiB partner logó
További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek