Menü

AFR 2.0 - a digitális penzforgalom forradalma

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

Minden fejlett gazdaság működéséhez elengedhetetlen a hatékony pénzforgalom, amit az elektronikus fizetési módok terjedése nagyban támogat. Az elmúlt évtizedben megfigyelhető volt, hogy világszerte elkezdtek dolgozni a jegybankok és a piaci szereplők egy új, átutalásokra épülő szolgáltatás bevezetésén, az azonnali fizetéseken, amely alternatívát jelenthet az eddig domináns készpénzes és kártyás fizetési módok mellett. Magyarországon 2020-ban került bevezetésre ez a szolgáltatás az MNB vezetésével, a pénzforgalom szereplőinek széleskörű összefogásával. Ugyanakkor az új infrastruktúra elindulása nem jelenti azt, hogy ne lennének szükségesek további központi lépések, ezek fókusza azonban egyre nagyobb mértékben a fizetési megoldások elősegítésére tevődik át.

A KURZUS TARTALMA

A résztvevők megismerhetik az azonnali fizetések megjelenésének motivációit, a főbb nemzetközi rendszereket, a magyar modell üzleti és szabályozási sajátosságait és részleteit. Részletes képet kaphatnak továbbá az infrastruktúra működéséről, valamint a szolgáltatásfejlesztés jelenlegi és lehetséges jövőbeni irányairól.

A KURZUS CÉLJAI

•             Alapvető fogalmi és elméleti tudás megszerzése az azonnali fizetés működése, szabályozása, és fejlesztése kapcsán.

•             Az azonnali fizetés infrastruktúrájával kapcsolatos tudnivalók elsajátítása.

•             A BIB oklevél megszerzése, valamint a hasonló területen dolgozó szakemberekből álló kapcsolati hálóhoz való csatlakozás lehetősége

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

A kurzus megfelelő ismereteket biztosít a hagyományos banki szereplők és az új típusú pénzforgalmi szolgáltatók (pénzforgalmi intézmények, fizetéskezdeményezési szolgáltatók, számlainformációs szolgáltatók) különböző – a pénzforgalomhoz kötődő - szakmai területein dolgozó szakemberei számára. Felépítése alapján alkalmas arra, hogy a több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, de akár a junior munkatársak számára is hasznosítható tudást adjon át. A kurzus hallgatói egymásra épülő modulok útján juthatnak el az elméleti alapoktól a gyakorlati működésig, megértve ezáltal az azonnali fizetések működésének legfontosabb kérdéseit.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

Modul 1: Bevezetés a pénzügyi infrastruktúrák működésébe és az azonnali fizetési szolgáltatások létrejöttének okaiba

Modul 2: Az azonnali fizetések nemzetközi gyakorlatai: már működő rendszerek sajátosságai.

Modul 3: A hazai és az európai azonnali fizetések szabályozási sajátosságai.

Modul 4: A hazai azonnali fizetés infrastrukturális háttere és működési modellje

Modul 5: Szolgáltatásfejlesztés a hazai azonnali fizetési ökoszisztémában

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

[email protected]

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek