Menü

Vállalatértékelés

Miért tartjuk fontosnak

A vállalatértékelés a vállalati pénzügy csúcsa: egy időben van hozzá szükség alapos pénzügyi, számviteli, kontrolling, jogi és vezetési-szervezési ismeretekre. A munka során a múltbeli adatok elemzésére és a piaci kilátásokra a támaszkodva kell olyan értéktartományt meghatározni, amelyen belül a felek pusztán üzleti racionalitásukat követve hajlandók az adásvételre, figyelembe véve befektetési alternatíváikat és a cég fejlesztési lehetőségeit is. A vállalatértékelés integráló nézőpontja segíti a felsővezetői szemléletet kialakítását és elmélyítését, a tulajdonos-menedzsment kommunikáció javítását és a vállalat-hitelezők kapcsolat erősödését is.

A kurzus tartalma

A kurzus során a résztvevők saját laptopjukon dolgozva sajátíthatják el a vállalatértékelés alapjait. Esettanulmányok és valós példák alapján tekintjük át a legfontosabb kihívásokat, eljárásokat és buktatókat, s felépítünk egyszerű értékelő modelleket is. Megismerjük a munka elvégzéséhez használható legfontosabb adatbázisokat és kitérünk a speciális értékelési helyzetek jelentette kihívásokra is.

A kurzus céljai

A kurzus résztvevői megismerik a pénzügyi kimutatások közti kapcsolatokat, megtanulják a megfelelő viszonyítási alapok kiválasztását és a trendek értelmezését, alkalmazzák a pénzügyi mutatószámokat és pénzügyi modelleket készítenek.

A tréning elvégzése nyomán a résztvevők képesek lesznek:

  • historikus és tervezett vállalati pénzügyikimutatások elemzésére,
  • vállalatértékelési folyamat áttekintésére és segítésére,
  • vállalatértékelési szakértői anyagok minőségének megítélésére,
  • a különféle értékelési eljárások adta eredmények értelmezésére és összevetésére.

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzus nem csak pénzügyi tanácsadással foglalkozóknak hasznos, hanem az itt tanultakat napi munkájukban jól használhatják a vállalati és projekt terveket és hitelkérelmeket írók és elbírálók, a leányvállalati értékek helyességét aláírásukkal garantáló főkönyvelők és könyvvizsgálók, igazságügyi szakértők, a kockázati tőke befektetők és a vállalati értékteremtést jobban megérteni akaró cégtulajdonosok és felsővezetők is.

A kurzus felépítése

  • Modul 1: Ár és érték
  • Modul 2: Cash flow alapú értékelés
  • Modul 3: Szorzószámos és vagyonértékelés
  • Modul 4: Speciális értékelési helyzetek

A KURZUS IDŐTARTAMA

Háromnapos képzés.

Tantermi formában valósul meg.

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

3 alkalom 24 óra
2023. 06. 28-30.

259 000 Ft + ÁFA

Bruttó: 328 930 Ft

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2023.06.19.

Nettó: 259 000 Ft + ÁFA Ft

Bruttó: 328 930 Ft Ft
BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek