Menü

Excel makrók pénzügyeseknek

Miért tartjuk fontosnak

Az Excel minden pénzügyi szakember napi munkaeszköze. Sokszor azonban az érdemi szakmai munka megkezdése előtt időrabló repetitív feladatok sorát kell elvégeznünk, vagy a hatékony munkához olyan függvényekre és funkciókra lenne szükség, amelyet a táblázatkezelő nem ismer. A VBA nyelven írt makrók segítségével kibővíthetjük a program képességeit és automatizálhatunk számos feladatot, amivel nemcsak időt takaríthatunk meg, de csökkentjük a hibázás lehetőségét is. E rövid bevezető kurzus elvégzői képesek lesznek a munkahelyükön felmerülő feladatok makrókkal való egyszerűsítésére és tudásuk további önállóan gyarapítására.

A kurzus tartalma

A kurzus résztvevői saját laptopjukon dolgozva megismerik a makró rögzítés és írás alapjait, a ciklusok és elágazások használatát, a változók és tömbök alkalmazását, a felhasználóval való kommunikáció eszköztárát, és az alkalmazható objektumok és események kínálta lehetőségeket is. Áttekintjük a beépített súgó és a hibakereső eszköztár használatát, a kódírás legjobb gyakorlatait, és a makrók alkalmazásának korlátait is.

A kurzus céljai

A részvevők képesek lesznek

  • a mások által írt egyszerűbb kódok megértésére és igény szerinti módosítására,
  • egyszerűbb önálló függvények és eljárások megírására,
  • az Excel eseményeihez különféle kódok írására,
  • a táblázatkezelő magas fokú testreszabására, és különféle folyamatok automatizálására. 

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzust azoknak a kollégáknak ajánljuk, akik munkájuk során sokat használják a táblázatkezelő programot és szívesen megismernék a programozás alapjait. Így elsősorban a számviteli, kontrolling, adatelemzési, pénzügyi tervezési, elemzési, kockázatkezelési, adatbázis kezelési területen dolgozók profitálhatnak a tréningből. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők saját laptopjukat tudják használni, mivel a képzésen előállított fájlokat így gyakorlás céljából magukkal is vihetik.

A kurzus felépítése

Háromnapos ONLINE képzés

Modul 1: A makróírás alapjai
Modul 2: Egyszerű algoritmusok
Modul 3: Összetett eljárások
Modul 4: Haladó makróírási fogások

Vizsga: nincs

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

3 x 8 óra2022. 06. 22-24.

169 000 Ft + ÁFA

Bruttó: 214 630 Ft

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2022.06.02.

Nettó: 169 000 Ft + ÁFA Ft

Bruttó: 214 630 Ft Ft
BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek