Menü

MS Excel makrók pénzügyeseknek

Miért tartjuk fontosnak

Az Excel minden pénzügyi szakember napi munkaeszköze. Sokszor azonban az érdemi szakmai munka megkezdése előtt repetitív feladatok sorát kell elvégeznünk, vagy a munkához olyan függvényekre és funkciókra lenne szükség, amelyet a táblázatkezelő nem ismer. A VBA nyelven írt makrók segítségével kibővíthetjük a program képességeit és automatizálhatunk számos feladatot, amivel nem csak időt takaríthatunk meg, de csökkentjük a hibázás lehetőségét is. E rövid bevezető kurzus elvégzői már önállóan is képesek lesznek tudásuk további gyarapítására és a munkahelyükön felmerülő pénzügyes feladatok makrókkal való egyszerűsítésére, gyorsítására, automatizálására.

A kurzus tartalma

A kurzus résztvevői saját laptopjukon dolgozva pénzügyi feladatok megoldásán keresztül megismerik a makró rögzítés és írás alapjait, a ciklusok és elágazások használatát, a változók és tömbök alkalmazását, a felhasználóval való kommunikáció eszköztárát és az alkalmazható objektumok és események kínálta lehetőségeket is. Áttekintjük a beépített súgó és a hibakereső eszköztár használatát, a kódírás legjobb gyakorlatait és a makrók alkalmazásának korlátait is.

A kurzus céljai

A részvevők képesek lesznek napi pénzügyes feladataik hatékonyabb elvégzésére

  • egyszerűbb önálló függvények és eljárások megírásával,
  • a mások által már megírt kódok megértésére és igény szerinti módosítására,
  • az Excel eseményeihez különféle kódok írására,
  • a táblázatkezelő magas fokú testreszabására és különféle folyamatok automatizálására.

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzust elsősorban olyan szakembereknek ajánljuk, akik napi munkájuk során nagyon sokat dolgoznak Excellel, azt nagyon jól ismerik, de programozási háttérrel nem rendelkeznek. Különösen hasznos lehet a tréning kontrolling, adatelemzés, pénzügy-matematikai és kockázatkezelési területen dolgozók számára.

A kurzus felépítése

Háromnapos ONLINE képzés

Modul 1: A makróírás alapjai
Modul 2: Egyszerű algoritmusok
Modul 3: Összetett eljárások
Modul 4: Haladó makróírási fogások

Vizsga: nincs

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Prohászka Áron

prohaszka.aron@bib-edu.hu

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek