Menü

Korrekt követeléskezelés

Miért tartjuk fontosnak 

Az elmúlt évek során felgyorsult a bankrendszer portfóliótisztítási folyamata, amelynek eredményeképp jelentős nem teljesítő állomány kezelését vették át pénzügyi vállalkozások, illetve pénzpiaci közvetítők. A követelések érvényesítése érdekében az adósokkal történő kapcsolatfelvételek száma is emelkedett, amelynek során a behajtó munkatársak magatartása a pénzügyi intézményrendszer működésébe vetett közbizalmat is befolyásolhatja. Az MNB a felügyelési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a jogszabálykövető, tisztességes és együttműködő gyakorlatok elterjedéséhez a követeléskezelési tevékenység során. A felügyeleti és adatvédelmi elvárásoknak történő megfeleléshez a kurzus résztvevői megfelelő útravalót kapnak.

A kurzus tartalma 

Képzési programunk biztosítja a követeléskezelési szektorban dolgozó szakemberek számára a behajtási tevékenységgel kapcsolatos általános, illetve adatvédelmi szabályozás részletesebb megismerését, valamint az ezen felüli felügyeleti elvárások elsajátítását. A kurzus résztvevői elméleti oktatáson és esettanulmányok feldolgozásán keresztül szerezhetnek széleskörű ismereteket a felmondott követelések kezelésére vonatkozó általános fogyasztóvédelmi elvek gyakorlati alkalmazásáról, az adósok megfelelő tájékoztatásáról, a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás szabályairól, valamint az adósokkal történő megállapodással kapcsolatos felügyeleti elvárásokról. A kurzus hallgatói mindezek mellett a követelés behajtási tevékenységgel összefüggő jogszabályi rendelkezéseket.

A kurzus célja

A követelés behajtó társaságok működésére vonatkozó előírások, ajánlások megismerése és gyakorlatba történő beépítésének támogatása.

Kinek ajánljuk a kurzust 

A kurzus elsősorban a felmondott fogyasztói követelések (workout retail) kezelésével foglalkozó vagy foglalkozni kívánó, hitelintézetnél, illetve követeléskezelő cégnél dolgozó szakemberek számára ajánlott. A kurzuson a követeléskezelési tevékenységet felügyelő és irányító szakmai vezetők releváns tudást szerezhetnek, amely biztos alapot nyújt a jogszabályoknak és felügyeleti elvárásoknak megfelelő működés kialakításához. 

A kurzus felépítése

I.  A követelés behajtási tevékenység jogszabályi környezete 
II. Adatvédelmi aspektusok a követeléskezelés során
III. MNB ajánlás, fogyasztóvédelmi elvárások példákon keresztüli bemutatása
további témák szervezés alatt

A kurzus időtartama

10 tanórás, 2*félnapos képzés.

 

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

Még nem döntöttél?

Semmi baj, gondolkozz rajta, de jelezd nekünk az alábbi gombon, hogy érdeklődsz és mi szólunk az indulás előtt hátha meggondoltad magad.

BŐVEBBEN
Jelentkezem

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek