Menü

Treasury testközelben

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK 
 

A világ pénzügyi piacain naponta több ezer milliárd dollár értékű pénzügyi termék cserél gazdát, miközben az egyes gazdasági szereplők – vállalatok, háztartások, pénzügyi intézetek, szuverén szereplők – a megtakarításaikat, finanszírozási igényeiket és kockázati kitettségeiket kezelik. Az elmúlt évtizedekben jelentősen változtak a piaci infrastruktúrák változott a termékek komplexitása és a szabályozási környezet. A változás a 2008-2009-es globális pénzügyi válság után, illetve következtében különösen felgyorsult. Erősen hangsúlyossá vált a kockázattudatosság és a pénzügyi tervezés szerepe, megnőtt a tervezhetőség és stabilitás iránti igény. E piaci folyamatok megértése és követése már rég nem csak a pénzügyi piacokkal napi kapcsolatban lévő, treasury területen dolgozó dealerek számára elengedhetetlen, a hétköznapi pénzügyi tudatosság már egyfajta pénzügy IQ részét képezi.  

A KURZUS TARTALMA


A kurzus kiindulási pontja az elmúlt években lezajlott rendkívül gyors és szinte minden piaci szegmenst érintő piactechnikai, infrastrukturális és szabályozási változások. A pénz- és tőkepiaci tevékenység környezetének változása jelentős hatással volt arra, ahogy egy treasury ma működik, legyen az bárhol a világon. Jelentős változás következett be az alkalmazott rendszerek, kontrollok és folyamatok tekintetében is. A kurzus a nemzetközi kitekintés mellett a hazai sajátosságokat is lefedi. A kurzus részletesen bemutatja az egyes piacok jellemzőit, termékeit, szereplőit és kockázatait, valamint a treasury szerepét és helyét az intézetben.  

A KURZUS IDŐTARTAMA 


Másfél napos képzés. 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE 


Modul 1: A treasury fogalma, főbb feladatai, szerepe, szabályozói környezete, illetve a kapcsolódó területek 
Modul 2: Az egyes piaci szegmensek bemutatása (pénzpiac, devizapiac, kötvény- és részvénypiac, árupiac) 
Modul 3: A piaci kockázatok és azok kezelése, értékesítés és kereskedés, eszköz-forrás menedzsment

A KURZUS CÉLJAI 
 

  • Részletes tudás megszerzése a pénzügyi piacok működéséről, az egyes pénzügyi termékek alkalmazásáról és a treasury működési környezetének változásairól. 
  • A BIB Treasury Szakértő oklevél megszerzése, valamint a területen dolgozó szakemberekből álló kapcsolati hálóhoz való csatlakozás lehetősége. 

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST 


A piaci instrumentumok és folyamatok megértése nemcsak a treasury területen dolgozó szakemberek számára nélkülözhetetlen. A kurzus hasznos lehet már azoknak is, akik még kevés tapasztalattal rendelkeznek vagy a treasury tevékenységének csak egy szűkebb szeletére van rálátásuk. Azonban a kurzust olyan nem treasury területen dolgozó munkatársaknak, illetve középvezetőknek is ajánljuk, akik munkájához szükséges a piacok és a kereskedett instrumentumok ismerete, például vállalati kapcsolattarás, kockázatkezelés, back-office, számvitel, compliance, belső ellenőrzés, IT, vagy akár jog. Mindez a pénzügyi szolgáltatók széles körét érintheti, így alapkezelők, vagyonkezelők, biztosítók, lízingcégek, fogyasztói hitelezéssel foglalkozó intézmények, brókerek, alkuszok munkatársai számára is hasznosítható a kurzuson megszerzett tudás.  

További részletek


A képzés csak online módon kerül megtartásra.

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

pal.daniella@bib-edu.hu

JELENTKEZÉS

2 x 4 óra2022. 06. 01-2.

165 000 Ft + ÁFA

Bruttó: 209 550 Ft

Jelentkezem
Jelentkezési határidő: 2022.05.26.

Nettó: 165 000 Ft + ÁFA Ft

Bruttó: 209 550 Ft Ft
BŐVEBBEN
Jelentkezem