Menü

MS Excel pénzügyeseknek

Miért tartjuk fontosnak

A pénzügyi szakemberek mindennapi feladataik elvégzéséhez a leggyakrabban a Microsoft Excel táblázatkezelőt használják, azonban csak nagyon kevesen vettek részt valaha olyan formális képzésen, amely megmutatja, miképpen lehet a pénzügyi problémákat a lehető leghatékonyabban megoldani ezzel a szoftverrel. Így igen gyakran saját tapasztalatból, esetleg a munkaközösségen belül terjedő gyakorlatok, tippek alapján igyekeznek munkájukat végezni, miközben a feladatokra legalkalmasabb funkciókat esetleg nem is ismerik. A program képességeinek alaposabb megismerésével napi munkájuk könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb lehet, miközben hatékonyságuk úgy javulhat, hogy több idejük marad a valóban mély szakmai tudást igénylő feladatok elvégzésére.

A kurzus tartalma

Kurzusunk során a résztvevők saját laptopjukon dolgozva áttekintést kaphatnak az Excel pénzügyes feladatok megoldására alkalmazható legfontosabb eszközeiből, s megismerkedünk a munkát kényelmesebbé tevő beállítási, testreszabási lehetőségekkel is.

A kurzus céljai

A kurzus résztvevői képesek lesznek:

  • Professzionálisan megformázott, szabályozott beviteli tartalmú, módosítás ellen védett űrlapok elkészítésére
  • A több belső megtérülési rátával is rendelkező projektek elemzésére, a nettó jelenérték dinamikus meghatározására
  • Érzékenységvizsgálat és Monte Carlo szimuláció elkészítésére
  • Tőkeallokációs és portfólió optimalizálási feladatok elvégzésére optimalizálásra és célérték keresésre,
  • Adatbázisok és Táblák gyors összesítésére, rendezésére, nagy adatigényű sokaságleíró feladatok memória- és időhatékony elvégzésére
  • Speciális grafikonokat és munkalapi objektumokat tartalmazó vezetői döntéstámogató dashboardok elkészítésre
  • Összetett számítási művelek hatékony elvégzésére haladó referencia-, szűrő- és logikai függvények, tömb függvények és tömbösített függvények és képletek alkalmazásával

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzus során tanultakat különösen haszonnal alkalmazhatják azok, akik munkájuk során sokat használják a táblázatkezelő programot, ugyanakkor idejük jelentős részét a nyers adatok rendezésével, nem pedig a végeredmények értelmezésével kell tölteniük. Így elsősorban a számviteli, kontrolling, adatelemzési, pénzügyi tervezési, elemzési, kockázatkezelési, adatbázis kezelési területen dolgozók profitálhatnak a tréningből.

A kurzus időtartama

Háromnapos képzés.

Platform: online (ZOOM).

További információért látogass el a GY.I.K. oldalunkra
Tovább a GY.I.K. oldalra
Oktatásszervező
Pál Daniella

[email protected]

Ezeket a kurzusokat ajánljuk még Önnek