BIB oktatás

Kurzusok

Compliance Aktualitások workshop sorozat

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

 

KINEK AJÁNLJUK


A versenyszektorban, állami szektorban dolgozó szakemberek részére, akik munkájához gyakorlati, a legjobb gyakorlatokon alapuló ismeretet szeretnének szerezni.

Milyen feladatokat lát el egy compliance-es? Milyen sajátosságokkal kell rendelkeznie egy itt dolgozó szakembernek?

A compliance feladatok ellátására a megfelelő szakemberek alkalmazása kulcsfontosságú. Compliance szakemberként a szakmai ismereteken túl fontos, hogy tisztességesen és elfogulatlanul tudjuk kezelni a felmerülő eseteket. Ehhez szükséges a motiváció, a folyamatos tanulás, a kollégákkal való szoros együttműködés és kommunikáció, valamint a komplex gondolkodásmód. Sokszor egy kis kitekintés is nagy segítséget tud jelenteni egy-egy compliance probléma megoldásában vagy áthidalásában, amihez kiváló alkalom a képzésünkön a szakmabeliekkel való beszélgetés. Akár a területre frissen belépőként, akár tapasztalt szakemberként értékes információkra és kapcsolatokra tehet szert a Vállalati compliance képzésünkön.

TANFOLYAM CÉLJA


A fél napos webináriumokon a szakma ismert képviselői a compliance egy-egy területét, aktuális feladatait mutatják be példákkal, esettanulmányokkal – természetesen helyt adva a kérdéseknek, beszélgetésnek, a téma közös megvitatásának!

PROGRAM 
 

GDPR aktuális kérdései
o 2021. április 22. (9:00 – 12:15)
o előadó: Dr Liber Ádám

Az adatvédelmi compliance ma már többről szól, mint a hozzájárulások puszta beszerzéséről vagy tájékoztatók és adatvédelmi szabályzatok elkészítéséről.
Ez a terület az interdiszciplinaritás, a folyamatos és gyors technológiai változások, illetőleg a hatósági és bírósági jogalkalmazás által alakított terület. A képzés középpontjában ezért az adatvédelem és egy (nagy)vállalati adatvédelmi megfelelési program működtetéséhez szükséges alapok állnak, és azoknak szól, akik általános áttekintést szeretnének kapni erről a gyorsan fejlődő területről.
A képzés résztvevői megismerhetik az EU általános adatvédelmi rendelet követelményeit, illetőleg az adatvédelmi követelményekhez kapcsolódóan bevált és jó gyakorlatokat, intézkedéseket, kontrollokat, valamint az adatvédelmi megfelelési program részeként való működtetésük alapjait.


A versenyjog aktualitásai, HR feladatok és compliance, M&A és compliance
o 2021. május 12. (9:00 – 12:15)
o előadó: Dr Horányi Márton

A versenyjogi megfelelés a compliance egyik kiemelten fontos és komplex területe
Különösen fontos szerepet játszik a versenyhatóságok aktuális gyakorlatának és a legújabb versenyjogi trendek ismerete.

A webinárium egyrészt általános áttekintést nyújt a legfontosabb versenyjogi fejleményekről a Gazdasági Versenyhivatal, az Európai Bizottság és más uniós versenyhatóságok gyakorlata alapján, másrészt pedig két speciális területet vesz górcső alá, amelyek kiemelten a versenyhatóságok fókuszában vannak: ezek a HR területet érintő versenyjogi compliance és az M&A tranzakciókhoz kapcsolódó versenyjogi compliance.

A webináriumot ajánljuk minden compliance területen dolgozó kollega számára, valamint a specilális fókuszpontokra tekintettel a HR feladatokat ellátó, illetve M&A tranzakciókat bonyolító kollegák számára is értékes információk fognak elhangzani.


Belső vizsgálatok gyakorlata
o 2021. május 20. (9:00-12:15)
o előadó: Dr Farkas Ádám – Brázda Péter

A webinárium ezen fejezete a visszaélések, compliance események észlelésének lehetőségeiről, azok kivizsgálásáról, az ott megszerzett információk felhasználhatóságáról, feldolgozásáról és az egyéb szükséges lépésekről szóló képzés.A képzés tematikája kitér a tipikus visszaélési formák, compliance események fent részletezett szintű megoldásaira.

A képzés egy kerekasztal rendszerű, interaktív, vezetett irányított beszélgetés formájában zajlik.

A hallgatók a compliance események kivizsgálási módszereit aktívan ismerik meg, így a megszerzett gyakorlati tudást azonnal fel tudják majd a munkájuk során használni.   


A compliance etikai kérdései
o 2021. június 24. (9:00-12:15)
o előadó: Dr Tóth Ákos, Dr Lévay András

"A compliance világát sokszor feszíti a "mit" és "hogyan" viszonya, ebbe tekintenénk bele az előadásom segítségével. A "compliance-laikusoktól" sokszor hallom, hogy a compliance nem más, mint száraz jogszabályok és belső szabályzatok összessége, amelyet úgysem olvas el senki és mindenkinek csak púp a hátán. Azok, akik ezt gondolják, valószínűleg még nem találkoztak olyan compliance programmal, amely a "mit"-en felül a "hogyan"-ra is fókuszál, más szóval, amely a jogi előírásokat etikai, belső indíttatásból eredő magatartási normákká alakítja. Előadásom során tehát egyrészt a "mit" és "hogyan" viszonyát elemezném, bemutatva a compliance különböző szintjeit, másrészt egy rövid utazásra invitálom a részvevőket, amely során megvizsgáljuk, hogy melyek egy jó compliance program azon elemei, eszközei, amelyek segítségével igenis el lehet jutni oda, hogy a compliance ne csak egy unalmas szabály-összesség legyen." Dr Lévai András

 

Workshop Ára:

 
40.000 Ft + 27% Áfa / webinárium

Aki a 2021. tavaszi Aktualitások programsorozat legalább négy rendezvényére jelentkezik, 10 % kedvezményt kap a teljes befizetendő díjból.

Az aktualitások sorozatba az alábbi képzések tartoznak:

  • GDPR aktuális kérdései
  • A versenyjog aktualitásai, HR feladatok és compliance, M&A és compliance
  • Belső vizsgálatok gyakorlata
  • A compliance etikai kérdései
  • IT aktualitások webinár – 4/2019.(IV.1.) – Felhő – és a 12/2020.(IX.6.) – Távmunka MNB ajánlások alapján

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket