BIB oktatás

Kurzusok

E-aláírás Magyarországon – aktuális e-aláírás megoldások és azon túl – MÜK Kreditpontos képzés – ONLINE

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

 

MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA ÁLTAL NYILVÁNTARTÁSBA VETT KREDITPONTOS KÉPZÉS!
A KÉPZÉSSEL SZEREZHETŐ KREDITPONTOK SZÁMA: 2

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Az elektronikus aláírás a digitális transzformációs projektek kulcsfontosságú eleme. 2014 szeptembere óta az eIDAS Rendelet az EU összes tagállamában elismeri az elektronikus aláírások hitelességét. A hétköznapi tapasztalatunk azonban az, hogy még mindig hiányos a tudásunk az elektronikus aláírások egyes fajtáinak joghatásaival, kötelező erejével kapcsolatban egy-egy ország joghatósága alatt. A képzés világos útmutatást ad a mindennapi üzleti- és magánügyek elektronikus intézéséhez Magyarországon – kifejezetten a jogi kötelezettségvállalásra alkalmas és hazánkban hivatalosan elfogadott elektronikus aláírások szemszögéből.

A KURZUS TARTALMA


A képzés során áttekintjük a Magyarországon hivatalosan elfogadható és érvényesíthető jogi kötelezettségvállalást lehetővé tevő e-aláírási megoldásokat, összehasonlító szempontok szerint. Elemezzük a hagyományos, tintával papírra írt kézjegy itthon elérhető elektronikus alternatíváit és ezek joghatásait. Továbbá kitekintünk a nemzetközi, határokon átívelő e-aláírás megoldásokra és ízelítőt adunk a digitális szerződéses életciklus és a jogi digitalizáció egyéb okos megoldásaiból is.

A KURZUS CÉLJAI


A webinárium célja az, hogy gyakorlati szempontokat követve elemezzük és helyezzük perspektívába az e-aláírások hétköznapi használatát. Kiemelten foglalkozunk azokkal a megoldásokkal, amelyek az üzleti folyamatokat leginkább támogatják, ezzel jogi oldalról is elősegítve a magyar gazdaság digitális átállását.

A kurzus célja továbbá, hogy szakmai fórumot és tudásbázist biztosítson a résztvevők és az általuk képviselt szervezetek számára annak érdekében, hogy Magyarországon minél előbb meghonosulhassanakk azok a jogi technológiai ismeretek és gyakorlati alkalmazási modellek, amelyek régiónkban és nemzetközileg is irányadóak.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


Vállalati jogászoknak, ügyvédeknek, üzleti döntéshozóknak és mindazoknak, akik digitális eszközök alkalmazásával szeretnék emelni a jogi és üzleti munkafolyamatok szakmai színvonalát és hatékonyságát.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


A webinárium egy 2 órás modulból áll. A feliratkozást követően a résztvevőknek (még a képzést megelőzően) megküldjük az "e-Aláírás Magyarországon - gyakorlati útmutató" című szakmai elemzést (PDF). Így lehetőséget adunk előzetesen is tájékozódni a képzés alapjául szolgáló szempontokról (e-aláírások eIDAS Rendelet szerinti besorolása, gyakorlati alkalmazási területei, eszközigénye, joghatásai) amiket a webinárium során részletesen kifejtünk. A résztvevőknek konkrét kérdésekkel is érdemes készülniük a webináriumra. A gyakorlatias célkitűzések megvalósulása érdekében a képzésünkön támogatjuk az interaktív kommunikációt és számítunk a résztvevők együttműködésére.

A KURZUS IDŐTARTAMA


2 órás online képzés.

 

Tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottsága az E-aláírás Magyarországon – aktuális e-aláírás megoldások és azon túl c. képzést az ügyvédi tevékenységet folytatók továbbképzési kötelezettségéről szóló 18/2018. MÜK Szabályzat 5.3. fejezetében foglaltak alapján NY001702/2021. számon nyilvántartásba vette.

A képzési eseményen való részvétellel 2 kreditpont szerezhető, amelyről a résztvevők számára a BIB hiteles igazolást állít ki.

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

További információkért keresse oktatásszervezőnket