BIB oktatás

Kurzusok

Felhőszolgáltatók igénybevétele a 4/2019 (IV.1.) valamint távmunka és távoli hozzáférés a 12/2020.(IX.6.) MNB ajánlások szerint

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

A KÉPZÉS TELJESÍTÉSE ESETÉN 14 CPE PONT IGÉNYELHETŐ.

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Az informatikai és telekommunikációs technológiák rohamos fejlődése mind nagyobb teret enged a távmunka és a felhő szolgáltatások elterjedésének. A növekvő igényeket a kényelmen túl más gazdasági és társadalmi szempontok is kikényszerítették, a pandémiás helyzet okozta kijárási korlátozások miatt olyan intézményeknél is megjelent a távmunka tömeges igénye, ahol korábban nem, vagy csak korlátozott keretek közt éltek a munkavégzés ilyen formájával. Emiatt egyre nagyobb teret nyertek a csoportmunka és videókonferencia megoldások, amelyek gyakran felhőszolgáltatásokon alapulnak, és olyan infrastruktúrákon keresztül valósulnakmeg, amelyek felett az intézmény nem rendelkezik teljes kontrollal.

A felhő szolgáltatások, valamint a távmunka és távoli hozzáférések kockázatainak csökkentésére vonatkozó felügyeleti útmutatások (4/2019.(IV.1.) – Felhő – és 12/2020.(IX.6.) – Távmunka MNB ajánlás), valamint az intézményekkel szemben támasztott adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonsági előírásokról.

 

Kinek ajánljuk a kurzust


Első sorban gyakorló IT és IT biztonsági szakembereknek, IT auditoroknak, tanácsadóknak. A Felhő és Távmunka képzésél az egy-egy napos időtartam lehetőséget ad a téma részletes kibontására, ezért ezt bárkinek javasoljuk, mert nem csak az ajánlásokon tervezünk végig menni, hanem az ajánlások mentén az alapfogalmakról is szót ejtünk és gyakorlati példákat is hozunk.

 

A kurzus időpontja

kétnapos képzés, 2021. május 25-26., (kedd-szerda) 09:00 – 16:15 óra.

 

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket