BIB oktatás

Kurzusok

Hitelfelvétel vagy értékpapír kibocsátás: élet a bankhitelen túl, nem is olyan bonyolult, mint elsőre látszik

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Egy üzlet finanszírozásához, egy vállalkozás működtetéséhez megszokott módszer a hitelfelvétel. Magyarországon a vállalatfinanszírozás területén döntő szerepe van a banki hiteleknek, miközben remek és egyelőre kihasználatlan lehetőséget kínál az értékpapírkibocsátás is. Az utóbbi időszak szabályozási könnyítései és a gazdaságpolitika támogató hozzáállása lehetővé teszi, hogy még a mikro-, kis- és közepes vállalkozások is reális lehetőségként tekintsenek az értékpapír, kötvény- vagy részvénykibocsátással való tőkebevonásra. Egy vállalkozás számára az egyoldalú banki függőséget felváltó, a befektetők számára pedig színes és izgalmas befektetési lehetőséget biztosító konstrukció az értékpapírpiacon való megjelenés és szerepvállalás.

A KURZUS TARTALMA


A kurzus feltárja a sokak számára ismeretlennek tűnő tőkepiaci finanszírozás lehetőségét, annak különböző változatait, az egyes, tőkebevonásra, másik oldalról pedig befektetésre alkalmas értékpapírfajtákat és végig vezeti a résztvevőket a forgalomba hozatal folyamatán.

A KURZUS CÉLJAI


A kurzus célja, hogy a résztvevők felismerjék az értékpapírpiaci szereplők, eszközök és folyamatok lényegét, a szabályozási keret ismeretében pedig magabiztosan értékelhessék a tőkepiaci befektetési és forrásbevonási lehetőségeket.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


Ajánljuk a kurzust mindazoknak, akik a gazdasággal kapcsolatos joganyaggal foglalkozó szakemberként eddig csak távolról vagy egyáltalán nem találkoztak a kötvény-, részvény-, befektetési jegy és egyéb értékpapírok piacának működési logikájával és szabályozási keretével.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


A kurzus keretében sor kerül a különböző finanszírozási lehetőségek számbavételére, az egyes sztenderd és atipikus értékpapírok jellemzőinek ismertetésére és a fogalomba hozatali, és forgalmazási szabályok bemutatására.

A KURZUS IDŐTARTAMA


2,5 órás online képzés.

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket