BIB oktatás

Kurzusok

Informatikai rendszerek védelme a 8/2020 (VI.22.) MNB ajánlás szerint - WEBINÁR

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

 

 

 

 

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Az informatika területén az elmúlt évtizedekben tapasztalt hatalmas fejlődés a pénzügyi szektor napi működését is jelentősen átalakította. Napjainkra szinte nincs olyan üzleti folyamat, amelynek kiszolgálásában ne lenne érintett valamilyen informatikai megoldás. Az alkalmazott informatikai eszközök sokszínűsége és a folyamatosan megjelenő új kockázatok azonban újfajta hozzáállást és megközelítést igényelnek az azokat használóktól. Manapság az informatikai eszközökben tárolt személyes, bank és értékpapír titkok értéke sokszorosan meghaladja magunknak a tárolásra szolgáló eszközöknek a tényleges értékét, valamint egyes üzleti folyamatok működési zavarai képesek akár vállalatok működését megingató pénzügyi veszteségeket is okozni. Az informatikai rendszerek és bennük tárolt adatok kockázatokkal arányos védelmének kialakítása és folyamatos felügyelete éppen ezért egy jogszabályi elváráson alapuló az informatika és informatikai biztonság minden területére kiterjedő komplex feladat.

A workshopon a résztvevők áttekintést kapnak a pénzügyi közvetítőrendszer IT kockázatainak kezelésére vonatkozó felügyeleti útmutatásról (8/2020. (VI.22.) MNB ajánlás az informatikai rendszerek védelméről), valamint az intézményekkel szemben támasztott adatvédelmi, adatbiztonsági és informatikai biztonsági előírásokról.

Kinek ajánljuk a kurzust


Akik már rendelkeznek bizonyos alapismeretekkel a témákban, első sorban gyakorló IT és IT biztonsági szakembereknek, IT auditoroknak, tanácsadóknak.

A kurzus felépítése


A kurzus webinár formában valósul meg. A rövid előadásokat 2x90 percben (egy szünettel) tartjuk.

A kurzus időpontja


2021. április 6., kedd 09:00 – 12:15

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket