BIB oktatás

Kurzusok

Ingatlanbefektetésekről hitelezési szakembereknek

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

Miért tartjuk fontosnak

A nemrég mögöttünk hagyott pénzügyi válság megmutatta, hogy a komplex finanszírozási ügyleteknél a kockázatokat megfelelően kezelő banki struktúra mellett kiemelt jelentőségű az ügyféloldali üzleti érdekek, adottságok és lehetőségek megértése és a banki érdekeknek, lehetőségeknek megfelelő integrálása.  Az ingatlanbefektetési és ingatlanfejlesztési ügyletek a szponzorok oldalán roppant komplex üzleti és finanszírozási modellezést, hosszú és többirányú tárgyalási folyamatot, speciális jogi és adózási ismerteket igényel. A kurzus a banki hitelezéssel foglalkozó szakemberek számára hatékonyan segíti az ingatlanbefektető, ingatlanfejlesztő vállalkozások üzleti és finanszírozási modelljének megértését és az ilyen társaságokkal való finanszírozási kapcsolat elmélyítését.

A kurzus tartalma

A professzionális ingatlanbefektetés és -fejlesztés olyan iparág, amelyet pénzügyi-jogi értelemben szofisztikált tranzakciós struktúrák, kockázatkezelés és üzleti modellek jellemeznek. Erőteljesen építenek makrogazdasági előrejelzésekre, az üzleti partnerekkel kötött szerződésekből fakadó nyitott pozíciók aktív kockázatkezelésére. Ennek egyik eszköze a mérlegek forrásoldalának diverzifikálása: a tőkestruktúra megbontása, különböző alternatív, a jelzáloghitelekhez képest alárendelt források bevonása. Ingatlanfejlesztések esetén további eszközt jelent a generálvállalkozói szerződés megfelelően zárt, garanciákkal és szavatoságvállalásokkal megerősített kezelése. A fejlesztési, értékesítési kockázatokat az akvizíciók során az adásvételi szerződésekben, illetve üzletfejlesztési partnerségekkel van mód kezelni. A kurzus során hallgatóink ezen a kockázatkezelési és üzletfejlesztési technikák alapvető összefüggéseit ismerhetik meg.

A kurzus céljai

  • Az ingatlanbefektetési és –fejlesztési üzleti és pénzügyi modellek alapvető összefüggéseinek elsajátítása.
  • Az iparág finanszírozási struktúráinak részletes megismerése.
  • Az ingatlantranzakciók gyakran használt jogi struktúráinak áttekintése.
  • A BIB Ingatlantranzakciós Szakértő oklevél megszerzése, valamint a területen dolgozó szakemberekből álló kapcsolati hálóhoz való csatlakozás lehetősége.

Kinek ajánljuk a kurzust

A kurzust úgy alakítottuk ki, hogy komplex ismereteket adjon a bankok üzleti, kockázatkezelői és döntéshozó szakembereinek. Habár a több éves szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a tárgyalt témák megértésében, a kurzusra való jelentkezésnek ez nem előfeltétele. Hallgatóink négy egymásra épülő modul útján juthatnak el az alapoktól az alapvető összefüggések elsajátításáig.

A kurzus felépítése

Modul 1: Az ingatlanüzlet és az ingatlanpiac működési logikája
Modul 2: Az ingatlanfejlesztés és az ingatlanbefektetés üzleti kockázatai, azok kezelési lehetőségei
Modul 3: Jogi struktúrák, a banki forrásokhoz képest alárendelt finanszírozások szerepe
Modul 4: Az ingatlanüzlet pénzügyi modellje

A kurzus időtartamA

Kétnapos kurzus.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KERESSE OKTATÁSSZERVEZŐNKET:

Sütő Kinga
+36 20 392 1198
suto.kinga@bib-edu.hu

Előadók