BIB oktatás

Kurzusok

IR (befektetői kapcsolattartás) felsőfokon

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK

A tőkepiaci forrásbevonás, a nyilvános jelenlét izgalmas kihívásai közé tartozik a befektetőkkel való kapcsolattartás. A nyilvánosan működő társaságok a befektetők és a tulajdonosok kommunikációja kulcsfontosságú a cégek életében. Meghatározó jelentősége van nem csak a stratégiai célok kialakításánál, hanem a mindennapi működés során is. Kurzusunk lehetővé teszi, hogy a résztvevők neves tőkepiaci szakemberektől sajátítsák el a befektetői kapcsolattartás (IR) minőségi szintre emeléséhez szükséges ismereteket, gyakorlati tapasztalatokra, példákra alapozva, interaktív formában, miközben networking-lehetőséget is teremt, hogy a résztvevők más gyakorló szakemberekkel is megoszthassák tapasztalataikat.

A KURZUS TARTALMA

A nyilvános működéssel együtt járó jelentési kötelezettségeknek való megfelelés nagy odafigyelést és szakértelmet kíván. Az ehhez szükséges ismeretanyag összegyűjtéséhez és megértéséhez a leghitelesebb szakemberek közreműködésével kínálunk óriási segítséget a kurzus résztvevőinek, amely alapvetően a Befektetői kapcsolattartás (IR) alapjai elnevezésű kurzusra épül, annak néhány fontos vetületét emeli ki: a bennfentes kereskedelem, a pénzügyi riportok elkészítésének és a tőzsdei forgalomban tartási kötelezettségek legújabb és részletesebb szabályozását, gyakorlatát mutatja be, emellett foglalkozik az engedélyezési folyamatokkal is, amelyek a kibocsátókat érinthetik.

A KURZUS CÉLJAI

  • A befektetői kapcsolattartás minőségi javítása a tőzsdei cégek gyakorlatában.
  • Best practice átadása a leendő és gyakorló IR szakemberek, pénzügyi vezetők számára.
  • A Társaságok befektetőkkel és felügyeleti szervekkel való kommunikációjának erősítése.
  • A magyar tőkepiaci jogszabályi környezet előírásainak összefoglalása.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST

Kurzusunkra elsősorban az alábbi foglalkozási körű jelentkezőket várjuk:

  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók vállalatvezetőit
  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók újonnan kinevezett IR és PR menedzsereit, pénzügyi vezetőit
  • Leendő és jelenlegi tőzsdei (vagy Xtend) kibocsátók IR és PR munkatársait, pénzügyi vezetőit
  • Leendő Xtend piaci kibocsátók kijelölt tanácsadóinak munkatársait

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


I. modul:
Piaci visszaélések (MAR)
- jogszabályi háttér, bennfentes információ, bennfentes kereskedelem és bennfentes információ jogosulatlan közzététele, bennfentes jegyzékek, jogszerű magatartás, és a piaci tapogatózás, részvény-visszavásárlási programok, vezetők ügyletei és azok bejelentése, a tilalmi időszak, piaci manipuláció fogalma és típusai, felügyeleti eszköztár, szankciók, piacfelügyele – 2x90 perc (Balla Zoltán vezető felügyelő, dr. Dobrocsi László vezető jogász, dr. Barnóczki Péter igazgató)

II. modul:
Engedélyezés
- az MNB engedélyezési gyakorlata és a nyilvános értékpapír-kibocsátóvá válás az új Prospektus rendelet szabályai tükrében (regisztráció az MTF-re – információs dokumentum; nyilvános ajánlattétellel egybekötött regisztráció az MTF-re – tájékoztató, minimum tájékoztató; bevezetés a szabályozott piacra, nyilvános ajánlattétel – tájékoztató, kereskedelmi kommunikáció, nyereség-előrejelzés, pro-forma beszámoló) – 45 perc (dr. Baranyai László osztályvezető, dr. Barnóczki Péter igazgató)

III. modul:
Pénzügyi beszámolók
- pénzügyi beszámoláshoz kapcsolódó változások, XBRL alakú megjelölés, gyakorlati kihívások, felkészülés az új szabályozásra, könyvvizsgálati kötelezettség – 90 perc (Halmosi Gábor, PWC – számviteli tanácsadás – igazgató)

IV. modul:
Tőzsdei bevezetés és forgalomban tartás szabályozása, valamint gyakorlata - 
kibocsátói jelentések közzététele, forgalomban tartási kötelezettségek a szabályozott piacon és az Xtend piacon, a leggyakoribb társasági események és ezek kezelésének helyes gyakorlata – 90 perc (dr. Szalay Rita, igazgató, Kibocsátói Igazgatóság, BÉT)

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket