BIB oktatás

Kurzusok

Képesített pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás II.

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

A képzés A Magyar Bankszövetség szakmai elismerésével megvalósuló program

 

A haladóknak szánt szeminárium alapvető célja, hogy a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás megelőzése témakörében aktuális ismereteket és elmélyülési lehetőséget biztosítson a résztvevők számára olyan hazai és nemzetközi kérdésekben, amelyek jelen pillanatban a leginkább foglalkoztatják a szakmában dolgozókat.

A KURZUS TARTaLMA


A pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni minél hatékonyabb felkészülés érdekében már harmadik éve a legjobb előadókat megnyerve szervezzük kurzusainkat. A pénzügyi szektor szereplői számára kulcsfontosságú ismereteket modulszerűen csoportosítva most az alapképzést már elvégzett haladók számára kínálunk korszerű tudást. Az egymásra épülő ismeretek közötti szoros összefüggésekre és az alapképzést elvégzett hallgatóink között kialakult személyes szakmai kapcsolatokra építettük fel a folytatást úgy, hogy az további inspiráló együttműködést és szakmai eszmecserét eredményezzen.

Kurzus célja


A haladóknak szánt szeminárium alapvető célja, hogy a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás megelőzése témakörében aktuális ismereteket és elmélyülési lehetőséget biztosítson a résztvevők számára olyan hazai és nemzetközi kérdésekben, amelyek jelen pillanatban a leginkább foglalkoztatják a szakmában dolgozókat. A kurzus előadásai bemutatják a legújabb szabályozási irányokat és felügyeleti elvárásokat, ismeretet adnak a szolgáltatók részéről felmerülő legfontosabb problémákról, valamint hasznosítható tudást nyújtanak a kurzus hallgatói részére a mindennapi munkájukhoz szükséges gyakorlati kérdéskörökben is. A kurzus célja továbbá, hogy szakmai fórumot biztosítson az alapképzést elvégzett hallgatók számára annak érdekében, hogy az őket foglalkoztató legfontosabb gondolatokat megoszthassák egymással a kurzus témaköreiben.

Kinek ajánljuk


Mindazoknak, akik sikeresen elvégezték a BIB Pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni szakértő alapképzését, de tovább mélyítenék tudásukat. Foglalkoztatják a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás megelőzésével és megakadályozásával kapcsolatos legújabb aktualitások, gyakorlati problémák, ezáltal szeretnének további mélyreható ismereteket szerezni a témakörben.  

Kurzus felépítése

 

Modu 1:  Aktuális problémák a piaci szereplők szemével, Pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos aktualitások (törvényi/rendeleti oldal, kihívások) 

Modul 2: Szűrőrendszerek paraméterezése, szcenáriók beállítása (gyakorlati példák). A hatékony vezetői kontroll bevezetése. 

Modul 3: A pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni tevékenység gyakolati kérdései (Az MNB ajánlások alkalmazása a gyakorlatban; A pénzeszköz és a vagyon forrásának igazolása; Levelezőbanki kapcsolattartás; Csoportszintű politikák, csoportirányítás) 

Modul 4: Esettanulmányok a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása köréből (A mindennapi életből vett példák segítségével bemutatva a lehetséges buktatókat, valamint hogyan ismerhetjük és tárhatjuk fel az AML/CFT kockázatokat) 

A képzés elvégzésével a Budapest Institute of Banking (BIB) Zrt. a Magyar Bankszövetség szakmai elismerését is igazoló tanúsítványt állít ki.

 

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

További információkért keresse oktatásszervezőnket