BIB oktatás

Kurzusok

Nemzetközi Pénzügyi Tanácsadói Szakvizsgára Felkészítő Tanfolyam (Series 65 USA regisztráció)

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

BEVEZETÉS


A Nemzetközi Pénzügyi Tanácsadói Szakvizsga (Series 65) sikeres letételével regisztrált nemzetközi befektetési tanácsadóvá válik. Az S65 vizsga befejezése igazolja a befektetési szakma és a befektetők felé hogy birtokában van azoknak az ismereteknek amely alapján képzett befektetési tanácsadóként tud működni. A vizsga azokra a témakörökre összpontosít, amelyek alapvetőek a befektetési tanácsadó számára a befektetési tanácsadás folyamata során. A témák között szerepel többek között a nyugdíjazás tervezése, portfóliókezelési stratégiák és a vagyonkezelői kötelezettségek.


TARTALOM ÉS JELENTŐSÉG


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) előírja és kötelezővé teszi az S65 vizsga meglétét a tanácsadók számára, így minden regisztrált befektetési tanácsadónak rendelkeznie kell ezzel a vizsgával. A vizsga elismert a globális pénzügyi piacokon is. Ez az egyetlen olyan teszt a nemzetközi befektetési szakma területén, amely nem korlátozódik egy nemzeti szinten szabályozott piacra, és akkreditált szakmai bizonyítványt nyújt világszerte a portfóliókezelők számára. Az Észak-Amerikai Értékpapír Adminisztrátorok Szövetsége (NASAA) felügyeli a vizsgáztatást és regisztrálja a S65 vizsga sikeres teljesítését a CRD rendszerben (http://www.finra.org/industry/crd).  A vizsga egy része az Egyesült Államok pénzügyi szabályozási rendszerének jogi felépítésére vonatkozik, a többi azonban a globális pénzpiac nemzetközi irányelveivel foglalkozik. A S65-ös sorozat által lefedett információk összhangban állnak a jelenlegi EU előírásokkal és a MIFID követelményeivel is. Ez a kurzus kivételesen előnyös azoknak a pénzügyi szakembereknek, akik nagy pénzügyi részlegekkel rendelkező vállalatoknál dolgoznak.


CÉLOK


A kurzus fő célja, hogy hatékonyan és sikeresen felkészítse a hallgatókat az S65 vizsga teljesítésére. A tanfolyam kritikus része az USA és a nemzetközi pénzügyi piacok elemzése és alapos megértése, valamint az alkalmazott pénzügyi angol nyelvtudás bizonyítása. Az S65-ös vizsga sikeres teljesítése után a regisztrált befektetési tanácsadó (RIA) regisztrációja belekerül a FINRA által üzemeltetett CRD rendszerbe (https://brokercheck.finra.org/). 
A tanfolyamon való részvétel után a hallgató készenáll S65 vizsgára, amelyet valamelyik Prometric vizsgáztatási helyszínen tehet le. A legközelebbi vizsgahely Frankfurtban vagy Párizsban található.
Az S65 „kritériumokon alapuló” minimális kompetencia vizsga. A vizsga elvégzéséhez a pályázónak három óra áll rendelkezésére a 130 feleletválasztós kérdésre.
A sikeres vizsga feltétele a kérdések 72%-ának helyes megválaszolása.
A vizsga nem évül el.

Képzés Ára


399 000.- + ÁFA

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket