BIB oktatás

Kurzusok

Növekedési Kötvényprogram: áttekintő ismertetés forrásigényes vállalkozásoknak

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok
Érdeklődés esetén, kérjük, jelölje meg az "Érdekel a téma" opciót, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot e-mailben a részleteket illetően. A szakmai program elindítása jelentkezői minimum létszámhoz kötött. Tervezetten szerezhető MÜK kreditszám: 3 (előadás & számonkérés).
 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK


Sokan tartanak a kötvénykibocsátástól, annak költségei, a folyamat nehezen való átláthatósága és a gyakorlat szűkössége miatt, holott mára ez hazánkban is elterjedt és jó gyakorlattal rendelkező folyamat, amely a jogszabályi változások miatt már nem is mondható bonyolultnak, és költségeit tekintve is versenyképes a hagyományos banki, pénzpiaci hitelfelvételhez képest. A kurzus során az elméleti tudnivalókat a kötvénypiac működésével kapcsolatos gyakorlati ismeretek teszik teljessé.

A KURZUS TARTALMA


A kurzuson jogász és közgazdász szakemberek mutatják be a vállalati kötvénykibocsátás, és annak speciális változata a Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretrendszerét és gyakorlati lépéseit.

A KURZUS CÉLJAI


A kurzus alapvető célja, hogy a résztvevők megismerjék a kötvénnyel törtnő vállalatfinanszírozásban, illetve másik oldalról a vállalati kötvényekbe való befektetésekben rejlő lehetőségeket, érthető és könnyen átlátható képet kapjanak a folyamatról, különös tekintettel az MNB Növekedési Kötvényprogramjának feltételeiről, gyakorlatáról, a lehetséges résztvevőkről és volumenekről.

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST


A képzést ajánljuk mindazoknak, akik gazdasági joggal, üzleti tanácsadással is foglalkoznak, és a hagyományos pénzpiaci finanszírozás alternatíváját kereső ügyfeleik számára értő módon kívánnak támogatást nyújtani a tőkepiaci finanszírozás lehetőségével kapcsolatban.

A KURZUS FELÉPÍTÉSE


A kurzus bemutatja a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, azon belül is a kötvény tartalmi és jogi jellemzőit, a forgalomba hozatal lehetséges módozatait, az NKP folyamatát, előfeltételeit és lebonyolítását, valamint ismerteti a gyakorlati tapasztalatokat is.

A KURZUS IDŐTARTAMA


2,5 órás online képzés + online vizsga.

HELYSZÍNEK ÉS IDŐPONTOK

2021. október 19. 13:00-15:40, online

A KURZUS ÁRA

25.400 Ft (20.000 Ft + 27% ÁFA)

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket